NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Patrick Ekeng, depus pe stadionul Dinamo, pentru un ultim omagiu VIDEO

Maşina mortuară cu trupul neînsufleţit al lui Patrick Ekeng a ajuns la stadionul Dinamo în jurul orei 10.30, fiind primită cu aplauze de câteva sute de suporteri veniţi sa-şi ia “adio”, dar şi de oficiali şi de fotbalişti dinamovişti.

Sicriul cu trupul lui Ekeng a fost depus într-un foişor amenajat pe pista de atletism a stadionului Dinamo. La ceremonie a fost prezentă şi soţia fotbalistului decedat vinerea trecută, aceasta fiind îmbrăcată într-un costum alb şi neputând să-şi stăpânească lacrimile.

Sute de suporteri i-au scandat numele minute în şir fotbalistului camerunez, iar colegii de la Dinamo s-au aliniat lângă sicriul său şi i-au rezentat condoleanţe soţiei sale.

Patrick Ekeng a murit, vineri, 6 mai, la Spitalul Floresca, după ce medicii au încercat timp de 75 de minute să-l resusciteze. Fotbalistul s-a prăbuşit la mijlocul terenului în minutul 69 al partidei Dinamo-Viitorul, la doar şapte minute după ce intrase în locul lui Eric Bicfalvi, fără să fie atins de cineva.

Au urmat secunde de bulversare şi panică, atât pe teren, cât şi în tribune. Ceilalţi jucători s-au adunat în jurul lui Parick Ekeng. Apoi a ajuns la el şi medicul echipei, Liviu Bătineanu. În schimb, ambulanţa şi-a făcut apariţia abia după mai bine de două minute. Martorii susţin că medicul care ar fi trebuit să fie în ambulanţa Puls nu era acolo, ci a ajuns pe jos în teren.

Intervenţia medicală de pe teren a fost criticată aspru de specialişti. Cu toate că medicul echipei Dinamo susţine că l-a resuscitat pe Patric Ekeng în ambulanţă, doctorii de la urgenţe îl contrazic. Ei spun că fotbalistului nu i s-au făcut manevre de resuscitare înainte să ajunga la Camera de Gardă.

CITEŞTE ŞI Medic cardiolog de la Floreasca: “Patrick Ekeng putea fi salvat. A murit cu zile”

Autopsia efectuată luni, 9 mai, la INML, nu a fost relevantă pentru stabilirea cauzelor care au condus la deces, deşi s-a descoperit că sportivulsuferea de hipertrofie cardiacă. Dan Dermengiu, directorul INML, a declarat că hipertrofia cardiacă nu este concludentă în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng, pentru că la sportivii de performanță mușchii inimii se dezvoltă mai mult decât în cazul celorlalte persoane.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Sport

Articole asemanatoare

Leave a Response