NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Oprea îi ia apărarea lui Nițu: Procurorul general are rang de ministru

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, a explicat sâmbătă,  că procurorul general al României “are rang de ministru”, iar cei din Ministerul de Interne au făcut respectivul protocol “având în vedere că, în anumite condiţii, are anumite misiuni importante”, conform Agerpres.

“Este un protocol între cele două instituţii partenere, Ministerul de Interne lucrează cu Parchetul General. Procurorul general are rang de ministru şi toţi din conducerea Ministerului de Interne, toţi specialiştii au semnat şi au făcut, ca specialişti, acest protocol, având în vedere că, în anumite condiţii, are anumite misiuni importante”, a declarat Gabriel Oprea, după o reuniune a UNPR la Braşov.

Acesta a mai spus că este normal ca orice reclamaţie să fie cercetată de procurori, iar în ce priveşte acuzaţiile care i se aduc, a reafirmat că “este nevinovat şi o să-şi dovedească nevinovăţia” şi că are “încredere în justiţie”. Întrebat dacă va merge la audieri la Comisia juridică, Oprea a declarat: “Am avocat, voi vedea dacă voi merge sau nu”.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015. Una dintre cele două infracţiuni de abuz în serviciu de care este acuzat Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială. Procurorul general, Tiberiu Niţu, susţine că a beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege şi că este de datoria lui să se asigure că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfăşura în condiţii normale.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.   

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response