NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

O noua descoperire care poate ajuta in tratarea cancerului

Cercetatorii au descoperit o enzima responsabila de repararea unor structuri ADN afectate prin diviziune celulara. Ei spera ca aceasta descoperire sa ajute la gasirea unui tratament mai bun pentru cancer si maladiile Parkinson si Alzheimer.

Acest mecanism se petrece in corpul nostru in cursul vietii, caci ADN-ul se divide in doua structuri, expunand insa genomul in fata atacurilor unor molecule toxice, scrie Fox News.

Daca informatia genetica este afectata de aceste structuri inhalate prin respiratie (specii reactive de oxigen), urmarea poate fi crearea unor mutatii genetice ce pot duce la afectiuni grave.

Printre afectiunile la care corpul uman este expus se numara cancerul si bolile neurodegenerative. Din fericire, corpul nostru are capacitatea de a repara ADN-ul afectat astfel, iar cercetatorii de la o universitate din Galveston, Texas, au identificat acest mecanism.

Enzima-cheie pentru tratamentele viitoare

Descoperirea lor poate oferi noi solutii in tratamentul bolilor grave cu care se confrunta oamenii, insa poate da si o sansa celor care au boli specifice batranetii. Daca aceasta reparare la nivel genetic nu se manifesta prima, atunci mecanismul afectarii genomului se poate manifesta in continuare, spune doctorul Sankar Mitra, profesor de biochimie si biologie moleculara.

El si echipa sa au identificat enzima NEIL1, cea care detine un rol esential in desfasurarea mecanismului. Ea este cea care repara informatia genetica deteriorata, inainte ca aceasta sa ajunga in ADN-ul celulei. Expertii vor acum sa afle prin ce metoda pot creste nivelul acestei enzime in corp pentru a putea oferi o metoda mai eficienta in tratarea cancerului.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response