NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

O femelă de marsuin a murit după ce a născut în dana militară a portului Constanţa

de Catalin Leganel Postat la: 31.05.2012 22:43 Ultima actualizare: 31.05.2012 22:44

ADRIAN BOIOGLU / MEDIAFAX FOTO/ARHIVĂ

O femelă de marsuin a murit, joi, după ce a născut în dana militară a portului Constanţa, puiul murind şi el la naştere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Specialiştii organizaţiei Oceanic Club au fost înştiinţaţi, joi, prin intermediul Serviciului 112, despre existenţa unui marsuin femelă cu probleme de sănătate, ce se afla în zona danei militare din Portul Constanţa.

La faţa locului, aceştia au stabilit că este vorba despre o femelă care doar ce născuse, dar din păcate atât puiul, cât şi mama au murit la naştere.

“Femela de marsuin a murit ca urmare a epuizării fizice, iar cel mai probabil puiul a murit chiar înainte de mometul naşterii”, spun reprezentanţii Oceanic Club.

Potrivit acestora, femela era bolnavă, având urechea internă infestată cu paraziţi, fapt care a dus la pierderea abilităţilor de orientare şi de hrănire.

“La necropsia efectuată imediat după momentul morţii am constatat că stratul de ţesut adipos avea 0,9 centimetri în loc de minim 2,5 centimetri, iar în urechea internă s-au identificat un număr foarte mare de paraziţi care invadaseră inclusiv sinusurile. Hemoragia provocată în momentul naşterii a fost episodul care a depăşit capacităţile fizice de supravieţuire ale individului”, au mai spus specialiştii Oceanic Club.

La intervenţia pentru salvarea femelei de marsuin au participat şi reprezentanţi ai marinei militare şi ai scafandrilor militari, iar specialiştii Oceanic Club au încercat chiar să o resusciteze, dar viaţa acesteia nu a mai putut fi salvată.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

 

Pagina 1 din 1

Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response