NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Moldovenii dorm cel mai putin, romanii din vestul tarii sunt cei mai somnorosi – studiu

Romanii din judetele Moldovei dorm mai putin decat cetatenii din celelalte regiuni ale tarii, se arata intr-un studiu al Institutului National de Statistica.

Acelasi studiu arata ca exista diferente intre orele alocate somnnului de diverse categorii profesionale, relateaza Digi 24.

Cel mai putin dorm romanii din regiunea nord-estica a tarii, si anume cei din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, care aloca somnului in jur de 8 ore si 56 de minute pe zi.

La polul opus se situeaza romanii din vestul tarii, si anume din judete precum Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara, care dorm circa 9 ore si 16 minute pe zi.

Ce fac romanii cu timpul lor: Cate ore muncesc, se distreaza si fac curatenie in casa

Romanii din sudul tarii, adica cei din judetele Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi, dorm in jur de 9 ore si 2 minute pe zi. Bucurestenii si Ilfovenii dorm circa 9 ore si 5 minute in cursul unei zile.

Salariatii dorm cel mai putin (8 ore si 32 de minute), urmati de muncitorii care nu lucreaza in agricultura (8 ore si 34 de minute). De asemenea, patronii dorm circa 8 ore si 41 de minute, elevii si studentii dorm 9 ore si 47 de minute, iar pensionarii 9 ore si 35 de minute.

Totodata, romanii cu studii superioare dorm mai putin decat cei mai putin instruiti, diferenta dintre cele doua categorii fiind de la o medie de 9 ore si 30 de minute pe zi pana la 8 ore si 47 de minute pe zi.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response