NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Mladenov: Sentimentele împotriva românilor şi bulgarilor din Marea Britanie au la origine …

Ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, a afirmat joi că înclină să creadă că sentimentele din Marea Britanie împotriva imigranţilor bulgari şi români sunt urmare a tensiunilor din această ţară generate de situaţia proastă a economiei, de şomaj şi de discursul politicii interne britanice în general, transmite BTA, citat de Agerpres.

Mladenov a adăugat, într-o conferinţă de presă cu ziarişti bulgari la Bruxelles după participarea la reuniunea miniştrilor de externe, că militanţii britanici împotriva bulgarilor şi a românilor au ‘întrecut măsura’.

El a menţionat că se bucură să constate că publicul din Bulgaria şi România începe să primească acest gen de relatări din presa Marii Britanii cu umor şi demnitate. ‘Astfel de discursuri sunt împotriva valorilor şi principiilor UE, mai ales într-o ţară care este în prima linie a organizaţiilor internaţionale pentru protecţia drepturilor omului’, a notat ministrul bulgar.

Nikolai Mladenov a respins totodată temerile că Marea Britanie va fi inundată de bulgari şi români de la 1 ianuarie 2014, dând ca exemplu faptul că în Irlanda au solicitat permise de lucru doar circa 900 de bulgari după deschiderea pieţei muncii.

‘Dacă o ţară a UE vrea să-şi revizuiască sistemul de asigurări sociale de teamă că imigranţi din ţări din afara UE ar putea profita de el, poate face acest lucru în alt mod, unul nediscriminator, şi este dreptul constituţional al fiecărui stat din Comunitate’, a punctat el.

Citeşte şi: NATO este îngrijorat de diferenţele mari dintre ţările europene în domeniul apărării

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response