NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ministrul de Interne: Ursul din Sibiu a fost ucis când nu mai exista un pericol iminent

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a prezentat, luni, concluziile raportului făcut de Corpul de control al MAI. Potrivit acestuia, în astfel de situații, când sunt prezente animale sălbatice în zone populate, ar trebui instituit “un comandament de urgență la nivel local”, care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor, potrivit Agerpres.

Oficialul a precizat că la nivelul orașului Sibiu, o astfel de procedură pentru convocarea unui comandament de urgență nu a existat. “Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat operațiunea (…) și cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului”, a spus Dragoș Tudorache, adăugând că unul dintre cei considerați responsabili este șeful Poliției Sibiu.

Ministrul a subliniat că, potrivit raportului, ursul a fost ucis când “nu mai exista un pericol iminent”, iar la fața locului se afla un medic veterinar care ar fi putut încerca tranchilizarea animalului.

Dragoș Tudorache a mai spus că va discuta cu ministrul Mediului pentru stabilirea unei proceduri și dotarea Jandarmeriei Române pentru astfel de situații, în cazul în care Jandarmeria va prelua aceste competențe.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis: Am privit stupefiat imaginile cu ursul împuşcat. Acel incident m-a întristat VIDEO

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response