NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ministerul Sănătăţii şi STS vor să realizeze o aplicaţie de monitorizare a stocurilor de medicamente compensate şi gratuite

“Ministerul Sanatatii este in proces de a elabora o serie de modificari legislative si operationale cu scopul garantarii accesului pacientilor la medicamente, realizandu-se, in parteneriat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, o aplicatie de monitorizare la nivel national a stocurilor de medicamente compensate si gratuite. De asemenea, cu scopul implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie, este in curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizarilor de catre medici si companiile din industria farmaceutica si de dispozitive medicale.

In acest sens, va invitam marti, 1 noiembrie, ora 16:00, la Ministerul sanatatii, pentru a avea o intalnire in cadrul careia se va stabili modalitatea de punere la dispozitie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice si private din Romania pentru autentificarea la Platforma informatica a CNAS, precum si maparea cheie publica – denumire medic sau farmacie. Va rugam ca la intalnire sa asigurati si participarea coordonatorului IT al CNAS si a unui reprezentant tehnic al companiei software care dezvolta SIUI.

Va asiguram de tot sprijinul nostru pentru a va pune la dispozitie resursele tehnice necesare pentru a realiza acest lucru”, se arata in scrisoarea semnata de Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, obtinuta de Hotnews. 

VEZI AICI DOCUMENTUL. 

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response