NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ministerul Comunicaţiilor a sesizat DNA în privinţa Poştei Române. Au fost semnalate nereguli privind achiziţionarea mai multor bunuri

Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a înaintat către Direcția Națională Anticorupție (DNA) un raport privind Poşta Română, sesizând mai multe nereguli referitoare la procedurile de achiziţionare a sistemelor informatice şi a maşinilor, scrie Agerpres. În acelaşi raport mai sunt semnalate şi nereguli privind încheierea contractelor de închiriere a spațiilor.

“Compartimentul de Control și Audit din cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a finalizat controlul desfășurat efectuat la C.N. Poșta Română S.A., în perioada 26.08 — 30.09 2016. Concluziile raportului au fost înaintate astăzi, 20 octombrie 2016, către Direcția Națională Anticorupție. Dintre aspectele supuse verificării, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizăm: nereguli identificate la procedurile privind achiziția publică pentru IT&C; nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, cât și la derularea procedurii privind achiziția de mașini”, precizează MCSI.

Controlul s-a efectuat în baza actelor și documentelor puse la dispoziție de Compania Națională Poșta Română, precizează sursa citată.

“MCSI a decis, având în vedere constatările Corpului de control al ministerului, să sesizeze Direcția Națională Anticorupție, privind operațiunile sau actele ilicite, în legătură cu care au rezultat indicii de săvârșire a unor posibile fapte, care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, urmând ca organul de urmărire penală să hotărască asupra existenței sau inexistenței infracțiunilor și asupra vinovățiilor”, precizează MCSI.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response