NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Michele Boiron: Maladiile cardiace sau canceroase si diabetul NU se trateaza prin homeopatie – Interviu

Michele Boiron, fiica unuia dintre fondatorii laboratoarelor Boiron si cunoscuta pentru faptul ca promoveaza homeopatia, a revenit recent in Romania pentru Congresul National de Farmacie.

De 35 de ani, Michele Boiron promoveaza calitatile medicamentelor homeopatice, timp in care a scris numeroase carti despre acest subiect, iar banii proveniti din vanzarea volumelor sale ajung integral la asociatiile umanitare pe care ls sustine, princare Doctor Clown.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Michele Boiron a vorbit despre marea sa pasiune: homeopatia, precizand cand trebuie sa o folosim si cand nu.

Prin ce se deosebeste homeopatia de medicina alopatica?

Mai intai de toate, homeopatia se diferentiaza de terapeutica conventionala prin metoda sa de preparare, numita prin dilutii succesive, dar si prin faptul ca ea trateaza bolnavi si nu boli, analizand individul in globalitatea sa si tinand cont de reactiile specifice ale fiecaruia.

Cand ati descoperit prima data avantajele acesteia?

Personal, obisnuiesc sa spun ca m-am nascut printre granule. Am fost deci ingrijita si tratata toata copilaria mea mai ales cu medicamente homeopatice si acest lucru mi se parea cat se poate de normal.

Care a fost momentul in care homeopatia v-a ajutat cel mai mult?

Homeopatia mi-a permis in special sa pot alege si sa adaptez un raspuns, o reactie la un atac, sa nu-mi administrez antibiotice atunci cand nu este util, ci dimpotriva, sa le pastrez pentru cazurile in care sunt necesare…

Ati dat vreodata gres cu remediile homeopatice?

Da, bineinteles ca exista esecuri cu toate metodele terapeutice. Si, de asemenea, exista limite ale homeopatiei, diabetul, maladiile canceroase… insa in toate aceste cazuri, putem si atunci sa ajutam pacientii administrandu-le medicamente homeopatice pentru o mai buna toleranta la tratamentele alopatice propuse.

Ati intalnit persoane care nu credeau deloc in homeopatie si apoi si-au schimbat parerea 100%?

Pentru mine, nu exista doua tabere, oamenii care cred in homeopatie (dar nu este o religie!) si cei care spun “nu cred in homeopatie”.

Ceea ce conteaza atunci cand medicamentele homeopatice sunt utilizate este experienta. Daca o persoana nu este adepta administrarii medicamentului homeopatic insa constata pe ea insasi sau pe unul dintre apropiatii sai efectele benefice ale acestora, cum se intampla frecvent in cazul durerilor la copii, atunci DA, persoana poate sa-si schimbe parerea.

Sunt si boli grave care pot fi tratate cu produse homeopatice sau doar simple afectiuni?

Totul depinde de ceea ce numim boli grave. Daca este vorba de maladii cardiace sau canceroase, NU, homeopatia nu este tratamentul adaptat si, din fericire, exista medicamente foarte performante in terapeutica conventionala sau numita frecvent alopatica. Pacientul nu ar trebui sa fie privat de nicio ramura a medicinei, acestea pot fi complementare cu obiectivul final de a face cat mai bine pacientului.

Dimpotriva, homeopatia este foarte interesanta in maladiile cronice, acolo unde alopatia prezinta limite… Durerile musculo-scheletice ale persoanelor in varsta sunt un astfel de exemplu, deoarece nu se pot lua antiinflamatoare in fiecare zi sau chiar de mai multe ori pe zi fara a suporta efecte secundare suparatoare. De asemenea, ca exemplu, in bronsiolitele sugarului homeopatia va permite sa se rareasca din ce in ce mai mult crizele si sa se diminueze prizele de corticoizi.

Exista o limita de varsta in privinta persoanelor care apeleaza la aceste produse?

Nu, deloc, medicamente homeopatice se pot utiliza din prima pana la ultima ora de viata…

Ce trebuie sa stie o persoana care apeleaza pentru prima data la astfel de remedii?

Atunci cand o persoana face apel pentru prima oarala acest tip de medicament, nu trebuie sa aiba in vedere nimic in mod particular, pentru ca multe persoane folosesc medicamente homeopatice fara sa o stie. Singurul lucru, poate, sa stie ca sunt medicamente eficiente la modul rapid in simptomele acute si, bineinteles, medicamente care vor solicita mai mult timp pentru rezultatul scontat in cazurile cronice; de asemenea, ca nu prezinta efecte secundare.

Cum v-ati hotarat sa scrieti “Homeopatie si prescriptie oficinala”?

Am practicat consilierea farmaceutica timp de 35 de ani, in farmacia mea cu medicamente homeopatice in principal si, intr-o buna zi, am intalnit la un congres de homeopatie un tanar farmacist, Francois Roux, care practica si el, la fel, cu succes, consiliere de medicament homeopatic in farmacia sa din Toulouse.

Atunci am decis impreuna sa ne punem in comun experientele si astfel sa ajutam farmacistii de oficina sa profite, deoarece acestia nu au intotdeauna posibilitatea de a se forma. De atunci, noi scriem impreuna cam o carte pe an pe diferite tematici… Ultima carte este “Pediatria”, caci mamele doresc adesea ca ai lor copiii sa fie tratati pentru micile lor probleme digestive, dentare, ORL, cu medicamente fara efecte secundare, iar acest lucru este foarte posibil.

Este o carte pe care trebuie sa o aiba orice persoana in casa?

Cand am inceput acest proiect, noi am scris pentru farmacisti, insa cartile noastre sunt usor de utilizat, acest lucru depinzand de dorinta si cunoasterea fiecaruia.

Sunteti la a cincea vizita in tara noastra. Cum vi se pare Romania? Dar romanii?

Eu calatoresc mult, insa ocupatia mea nu imi permite sa vizitez multe locuri si, in plus, ceea ce ma intereseaza cel mai mult in aceste voiaje sunt intalnirile cu oameni. Gasesc aici, in Romania, de fiecare data, o primire exceptionala, foarte calduroasa si sunt intotdeauna incantata sa revin.

Ce v-a impresionat in tara noastra?

Dorinta de a invata a farmacistilor, aliata acestei calduri umane, care ma emotioneaza in mod deosebit.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response