NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

LIVE. Maia Sandu acuză: Adevăratul câştigător al alegerilor din Republica Moldova este Vlad Plahotniuc. Cerem demisia şefei Comisiei Electorale Centrale şi ministrului Afacerilor Externe

UPDATE 15.00: Maia Sandu va susţine, în câteva momente, o conferinţă de presă în care va discuta despre strategiile viitoare după pierderea alegerilor prezidenţiale. România Liberă va nota cele mai importante declaraţii ale fostei ministre a Educaţiei.

“Ştiu că vă încearcă emoţii de nedreptate, este firesc să fie aşa. Noi am fost corecţi, uniţi, mulţi. Mă închin în faţa celor care au parcurs mulţi kilometri pentru a vota. Îi respect şi pe cei care au votat cu oponentul meu. Ştiu că şi ei îşi doresc să trăiască într-o ţară mai bună, dar timpul va demonstra dacă decizia a fost cea corectă.

Cerem demisia şefei Comisiei Electorale Centrale, Alina Rusu şi ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur.

Adevăratul câştigător este Vlad Plahotniuc. Voturile voastre sunt speranţe care au renăscut pentru o ţară fără oligarhi. Trebuie să rămânem uniţi, să lucrăm pas cu pas, umăr lângă umăr. Haideţi să nu renunţăm la casa noastră. Este a noastră şi trebuie să facem curăţenie în ea”, a declarat Sandu.

Fosta ministră a Educaţiei şi candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a pierdut alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, a avut, luni, prima reacţie publică după anunţarea rezultatelor care arată că Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturi, ea declarându-se dezamăgită şi anunţând că “lupta continuă”, scrie News.ro.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, luni după-amiaza, Maia Sandu a mulţumit susţinătorilor pentru mobilizarea exemplară la urnele de vot. Totodată, politicianul a anunţat că la ora 15.00 va comunica poziția PAS în raport cu desfășurarea alegerilor prezidențiale.

“Dragi prieteni,
La ora 15:00 vom susține o conferință de presă la care vom comunica poziția noastră în raport cu desfășurarea alegerilor prezidențiale. Le mulțumim tuturor cetățenilor care au ieșit la vot și au dat dovadă de o mobilizare exemplară. Cu toții sîntem dezamăgiți, însă lupta noastră continuă. Facem apel la rațiune și îi îndemnăm pe toți cetățenii să ne comunice cazurile de fraudă și încălcările depistate”, scrie Maia Sandu pe Facebook.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reuşit să obţină 47,71% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale. La această oră, au mai rămas de centralizat procesele verbale din două secţii de votare.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response