NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Leonard Doroftei și Viorel Sima vor fi aduși, astăzi, cu mandat la Înalta Curte, pentru a fi audiaţi ca martori, în dosarul Gala Bute

Update 9:35: Leonard Doroftei a ajuns la sediul DNA, fiind însoţit de avocatul său. La intrare în instituţie, fostul mare campion a declarat că nu ştie despre ce este vorba.

“Nu ştiu despre ce este vorba. Acum intru să aflu”, a spus sportivul.

Leonard Doroftei şi Viorel Sima vor fi aduşi, astăzi, în faţa instanţei supreme pentru a fi audiaţi ca martori în dosarul “Gala Bute”.

La termenul de miercuri din dosarul „Gala Bute”, avocatul Elenei Udrea a cerut audierea lui Emil Boc şi Cătălin Predoiu, în calitate de martori,  însă solicitarea a fost respinsă de judecători.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei şi fostul secretar general Viorel Sima trebuiau să se prezinte, miercuri, la instanța supremă, pentru a da declaraţii de martor. Cu toate acestea, ei nu s-au prezentat la instanța supremă, astfel că magistrații ÎCCJ au dispus emiterea de mandate de aducere pe numele lor, pentru a fi audiați în dosar.

Dosarul „Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Ştire în curs de actualizare.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response