NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Lazăr Comănescu, cele mai frumoase citate din Ceaușescu

Într-una din cele mai grele perioade din istoria României comuniste, actualul ministru de Externe a semnat o carte de propagandă care cuprinde peste 550 de citate din fostul dictator comunist.

În plin avânt al cultului personalității fostului dictator, în 1981, apare la Editura Politică lucrarea „Relații internaționale, documente. România și noua ordine internațională“.

Este vorba despe „o culegere selectivă de texte întocmită de Traian Chebeleu, Lazăr Comănescu (actualul ministru de Externe – n.red.), Aurel Ghibuțiu şi George Marin“, sub coordonarea lui Nicolae Ecobescu. O carte de 480 de pagini în care au fost selectate 677 de citate. Majoritatea covârșitoare a citatelor sunt din Nicolae Ceaușescu (peste 550). Autorii au făcut selecţia din cele 19 volume ale lucrării lui Nicolae Ceaușescu, „România pe drumul construirii societății socialiste multilateral dezvoltate“, apărut în 1975.

Volum consacrat tovarășului

Cuvântul înainte al cărții este o odă închinată fostului dictator și vastelor sale cunoștințe: „lucrarea de față își propune să pună la îndemâna cititorilor o culegere de texte reprezentative pentru înțelegerea complexului proces istoric de edificare a unei noi ordini mondiale și politice internaționale…”

Citește integral acest articol în ediția print de joi a ziarului România Liberă

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response