NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

“Lacul lebedelor” se va juca pentru a treia oara in aceasta iarna

Celebrul balet “Lacul lebedelor” se va juca pe 16 decembrie la Sala Mare a Teatrului National, pentru a treia oara in aceasta iarna. Anuntul vine ca urmare a interesului foarte mare al publicului fata de cele doua reprezentatii programate pe 12 decembrie, de la ora 17:00 si respectiv 20:00.

Celebrul balet clasic “Lacul lebedelor” va fi pus in scena de catre Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusa de reputatul prim balerin si coregraf Andrei Batalov. Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa.

“Lacul lebedelor” are la baza lucrarea omonima al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut si indragit balet al compozitorului rus.

Bilete pentru “Lacul lebedelor” din 16 decembrie si pentru cele doua reprezentatii din 12 decembrie se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.

Baletul “Lacul lebedelor” va ajunge si in mai multe orase din tara, in cadrul unui turneu national. Datele deja confirmate sunt urmatoarele:

 • 20 noiembrie – Opera Nationala din Timisoara
 • 8 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare
 • 9 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea
 • 10 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti
 • 11 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Ramnicu Valcea
 • 12 decembrie – Teatrul National din Bucuresti
 • 14 decembrie – Sala Reduta din Brasov
 • 15 decembrie – Casa de Cultura a Studentilor din Iasi
 • 16 decembrie – Teatrul National din Bucuresti
 • 17 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta
 • 18 decembrie – Teatrul National din Craiova

Biletele pentru reprezentatiile din tara se gasesc la sala de spectacol si online pe startickets.ro si bilete.ro.

Despre Andrey Batalov si Compania “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”

Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tanar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat “Mussorgsky” din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried (“Lacul lebedelor”), Albert (“Giselle”), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O’Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.

In 2014 Andrey Balatov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko – Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko – Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet este de inalta clasa. Compania Andrey Balatov include 50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.

Repertoriul companiei “St.Petersburg Classical Balet” imbina capodopere ale baletului clasic precum “Lacul lebedelor”, “Spargatorul de nuci” si “Frumoasa din padurea adormita” de P.Ceaikovski, “Chopiniane” si “Giselle” de A. Adam, “Les Sylphides” de Michel Fokine, “Don Quijote” si “Paquita” de L. Minkus cu lucrari contemporane.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response