NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Klaus Iohannis condamnă decizia Senatului de a proteja plagiatorii: Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru modificarea Legii educației

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de Facebook faptul că decizia Senatului privind legea, care va proteja plagiatorii, va afecta verificarea imparţială a acuzaţiilor de plagiat.

“În cazurile în care există indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate după criterii transparente. Decizia de astăzi a Senatului riscă să afecteze verificarea imparțială a acuzațiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese în ultimii ani. Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru modificarea Legii educației, fără o discuție pe fond, într-un moment în care toată lumea așteaptă integritate şi performanţă. “, a scris Iohannis, luni, pe Facebook.


Citeşte şi: Parlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată în Senat

Comisia de învățământ din Senat a respins cererea de reexaminare a proiectului, formulată de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, decizia privind un eventual plagiat va fi luată de universități, nu de către CNATDCU.


Senatul şi-a exprimat votul privind cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educației Naționale 1/2011 prin care a fost reglementată funcționarea școlilor doctorale și a adoptat, în calitate de Cameră decizională, actul normativ în forma inițială.. Proiectul a trecut cu  90 de voturi pentru, 12 împotriva şi 6 abţineri.Responsabilitatea analizării lucrărilor de doctorat va reveni direct universităţilor şi nu Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

“Reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în cererea de reexaminare, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea cererii de reexaminare”, se precizează în raportul Comisiei de Educație din Senat.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response