NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Joc de jumatate de milion de euro lansat de ISU: Cum invata copiii sa reactioneze in caz de dezastru

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a lansat, in luna octombrie, un joc video online, menit sa invete copiii cum trebuie sa reactioneze in caz de dezastru natural.

Jocul a fost prezentat drept unul educativ si distractiv pentru copii si a costat 500.000 de euro, asa ca am vrut sa vedem ce ar putea invata cei mici din el si ce succes a avut in prima luna de la lansare.

“Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” este un joc in care un om de stiinta malefic vrea sa distruga lumea. Andrei si catelul sau, Rex, joaca roluri de pompier sau ambulantier si trebuie sa rezolve diverse situatii de urgenta ghidati de alegerile facute de cei care joaca. Cand incepe jocul, utilizatorul trebuie sa invarta Roata Dezastrelor, care include, printre altele boli, accidente, incendii puternice.

In functie de dezastrul care urmeaza sa se produca, utilizatorul trebuie sa urmeze instructiunile pentru a evita un sfarsit tragic. De exemplu, la unul dintre niveluri utilizatorul trebuie sa identifice obiectele asezate in mod incorect in casa si care pot provoca un incendiu, printre care o tigara aprinsa intr-o scrumiera, un prelungitor lasat pe marginea unei chiuvete sau o priza desprinsa prin perete.

Reprezentantii IGSU ne-au declarat ca intr-o luna si cinci zile de la lansare au fost create 3.680 de conturi unice pentru joc si au fost salvate 11.158 de jocuri. Totodata, IGSU sustine ca aprecierile au fost pozitive din partea celor care s-au jucat.

Jocul nu este insa finalizat. In prezent, dintre cele cinci niveluri (incendii, sanatate, accidente si prim ajutor, furtuni si pregatire) functioneaza doar doua – nivelurile 3-5 se afla in curs de dezvoltare, urmand a fi analizate si adaptate in fiecare dintre tarile partenere – Germania, Austria si Romania. Varianta optimizata va fi finalizata pana in luna decembrie 2017, au precizat reprezentantii IGSU pentru Ziare.com.

In cadrul aceluiasi proiect european vor fi realizate si materiale didactice sub forma de fise de lucru si carticele cu povesti destinate copiilor si care includ informatii despre inundatii si alunecari de teren, cutremure, temperaturi extreme, seceta, incendii de padure, furtuni, accidente rutiere sau accidente din viata cotidiana.

Aceste materiale vor fi folosite in cadrul unui program de tip “formare de formatori” pentru cadrele didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si a cadrelor militare care vor fi implicate in activitati de educatie preventiva a elevilor in situatii de urgenta. Aceste activitati vor avea loc in fiecare tara partenera in 2017, au mai spus reprezentantii IGSU.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response