NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Italia, in stare de soc! Legendarul Buffon, implicat in mafia pariurilor?

Fotbalul italian a fost lovit, joi, de un nou cutremur, legendarul portar al celor de la Juventus, Gianluigi Buffon, fiind suspectat ce implicare in mafia pariurilor ilegale.

Ancheta declansata de procurorii din Cremona si soldata, pana acum, cu arestarea mai multor fotbalisti cunoscuti si cu excluderea din lotul nationalei a lui Domenico Criscito, a scos la iveala o posibila implicare a capitanului “sqadrei azzurra” in flagelul pariurilor din fotbal.

Presa peninsulara anunta ca Garda Financiara din Torino ar fi atasat dosarului, si asa stufos, al procurorilor din Cremona un raport care se refera la “activitati suspecte” efectuate de Buffon.

Se pare ca portarul lui Juventus si al nationalei Italiei ar fi trimis, in perioada ianuarie – septembrie 2010 nu mai putin de 1.585.00 de euro unui anume Massimo Alfieri, proprietarul unei tutungerii din Parma care se ocupa si cu pariurile din fotbal.

Banii ar fi fost trimisi de Buffon in mai multe transe, cea mai mica avand valoarea de 50.000 de euro iar cea mai mare ridicandu-se la 200.000 de euro.

Aflat in cantonament cu nationala, Gigi Buffon nu a negat tranzactiile financiare, insa a respins categoric orice fel de implicare in mafia pariurilor.

“Aceasta ipoteza a fost lansata de catre o banca, oficialii ei reclamand rulajul unor sume mari de bani care ar fi putut fi folosite la pariuri. Raportul nu are nicio relevanta din punct de vedere penal. Argumentatia lor este foarte saraca. Un fotbalist si un proprietar de agentie de pariuri pot colabora fara a face ceva ilegal. Putem vorbi de o achizitie imobiliara, de ce trebuie sa ne gandim automat la pariuri ilegale? Gigi este extrem de dezamagit, e suparat pentru ca citeste in ziare astfel de lucruri fara fundament”, a spus Marco Valerio Corini, avocatul lui Buffon.

Si presedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a iesit la rampa afirmand ca i se pare curioasa “scaparea” informatiilor catre presa, mai ales ca Buffon nu este nici macar cercetat in acest caz.

Gianluigi Buffon a mai fost cercetat de procurori pentru frauda sportiva legata de pariuri in fotbal in 2006, odata cu celebrul scandal Calciopoli, insa concluziile anchetei de atunci au fost secretizate, fara ca sportivul sa aiba de suferit in plan penal.

M.D.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response