NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Incredibila capsula a timpului proiectata sa reziste 5.000 de ani. Vezi ce contine

In urma cu saptezeci si cinci de ani, la New York a avut loc cel mai mare Targ international din lume, care a lansat oficial pentru posteritate una din primele capsule ale timpului.

Numit “Dawn of a New Day”, Targul din 1939 s-a centrat pe tematica viitorului, care a devenit un standard pentru Targurile international ulterioare din intreaga lume.

Compania de electricitate Westinghouse a avut un proiect extrem de interesant, creand una dintre cele mai ambitioase capsule a timpului: un tub de aproximativ 2,25 m umplut cu obiecte din epoca respectiva. Capsula era conceputa sa stea sigilata 5.000 de ani, pana in 6939!

Desi nu era prima tentativa de a face o capsula care sa reziste timpului, Westinghouse a fost prima companie care a avut o abordare stiintifica in construire, folosind un aliaj non-coroziv numit Cupoloy, creat special pentru expozitie, care continea 99,4% cupru, 0,5% crom si 0,1% argint, relateaza Business Insider.

In interiorul capsulei Westinghouse se gasesc mici lucruri precum: jucarii, instrumente de ingrijire pentru copii, barbati si femei, diverse textile si materiale, produse diverse cum ar fi bani, seminte, un aparat foto, etc. Capsula a inclus de asemenea si un “registru” care prezinta continutul si scopul pentru care a fost conceputa.

Westinghouse a hotarat sa ingroape capsula in New York City, nu numai pentru ca acolo a fost Targul International, ci si pentru ca se considera ca metropola va deveni un loc de interes pentru generatiile viitoare. Coborata la o adancime de 50 de metri sub pamant cu ajutorul unui tub de otel, capsula se afla in Flushing Meadows Corona Park din Queens, NY.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response