NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Incepe marele proces: Romania poate sa ramana fara selectionerul Christoph Daum

Sedinta Comitetului Executiv in care a fost validata numirea lui Christoph Daum in functia de antrenor al echipei nationale a fost contestata la Judecatoria Sectorului 2 de fostul mare international Florin Prunea.

In cazul in care Prunea va avea succes, Romania va ramane fara selectionerul pe care il plateste cu 500 de mii de euro pe an.

Membru in Comitetul Executiv, Prunea se bazeaza pe faptul ca la acea sedinta nu a fost intrunit cvorumul necesar (8 persoane cu drept de vot). In sala au fost prezenti opt membri ai Comitetului Executiv, insa unul dintre ei, Auras Brasoveanu, avea o condamnare definitiva si, conform statutului federal, nu ar fi avut drept de vot.

In aceste conditii, Prunea considera ca doar sapte voturi au fost valide, motiv pentru care a contestat sedinta la Judecatoria Sectorului 2.

“Acea sedinta a Comitetului Executiv a fost contestata in instanta de catre mine. Cazul este la tribunal deja, este pe rol. Avocatul meu se ocupa de acest lucru si asteptam o sentinta favorabila. Toate deciziile luate in acea sedinta a Comitetului Executiv risca sa fie declarate nule”, a declarat Florin Prunea pentru Ziare.com.

Procesul va incepe saptamana viitoare, pe 21 noiembrie, cand la Judecatoria Sectorului 2 va avea loc un prim termen.

Avocatul lui Florin Prunea, Dumitru Maereanu, s-a aratat increzator in sansele de a castiga procesul. El spune ca o victorie ar insemna ca intelegerea semnata de Christoph Daum va fi declarata nula, iar Romania ar ramane practic fara selectioner.

“Noi am solicitat anularea hotararii in care a fost numit selectionerul Daum. Contestam acest lucru deoarece, conform legii, nu a fost intrunit cvorumul necesar. Avem inscrisuri si probe care vor fi luate in calcul. In ceea ce priveste consecintele, vom adopta o strategie pentru a repune partile in situatia anterioara.

Orice jucator de bun simt isi doreste sa aiba un antrenor de calibru, dar mai intai trebuie sa respectam legea. Ce antrenor, oricat de titrat ar fi, poate fi angajat la nationala Germaniei fara sa fie indeplinite conditiile legale?”, a explicat Dumitru Maereanu pentru Ziare.com.

Christoph Daum a incasat 150 de mii de euro. Cum vor fi recuperati banii?

Selectionerul are un salariu de aproximativ 500 de mii de euro pe an si a incasat deja in jur de 150 de mii de euro.

Cum vor fi putea recuperati acesti bani in cazul in care demersul lui Prunea va avea succes in instanta?

“La aceasta intrebare trebuie sa raspunda presedintele Federatiei Romane de Fotbal”, a precizat Prunea, in timp ce avocatul sau a mentionat ca “se poate ajunge si la o latura penala, dar deocamdata este prea devreme ca sa ne pripim cu afirmatiile”.

Mai mult, exista informatii potrivit carora Daum s-a protejat si are in contract o clauza potrivit careia va incasa tot salariul in cazul in care contractul va fi reziliat din acest motiv.

In replica, FRF sustine ca acea sedinta a fost “statutara”, dar nu s-au oferit alte detalii.

De ce a fost boicotata sedinta Comitetului Executiv

Boicotul sedintei in care a fost numit Christoph Daum nu a avut in realitate nicio legatura cu aducerea antrenorului german.

Patru membrii au hotarat insa sa boicoteze sedinta nemultumiti de modul in care Razvan Burleanu conduce Federatia si de faptul ca multe decizii sunt luate doar prin voturile membrilor de la ligile inferioare si fotbal feminin.

Principalul motiv de suparare l-a prezentat regula care obliga cluburile din Liga 1 sa foloseasca tot timpul un jucator eligibil pentru nationala de tineret. Reprezentantii Ligii 1 s-au opus, dar ea a fost pusa in aplicare cu ajutorul voturilor membrilor de la ligile inferioare si fotbal feminin.

Astfel, Gino Iorgulescu, Valeriu Argaseala, Florin Prunea si Emilian Hulubei au decis sa boicoteze sedinta. De asemenea, Stefan Stana si Kyros Vassaras nu au fost prezenti din motive personale.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response