NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Inca o reusita pentru SpaceX – Elon Musk a pus filmarea pe YouTube (Video)

Compania SpaceX a reusit vineri sa recupereze prima treapta a rachetei sale Flacon 9, o bucata care s-a desprins dupa lansare, asa cum era prevazut. Recuperarea s-a facut printr-o manevra de aterizare controlata pe o platforma aflata in oceanul Atlantic.

Racheta decolase de la Cape Canaveral cu misiunea de a transporta un satelit thailandez pe orbita, iar prima treapta, cu o inaltime de 70 de metri, s-a desprins dupa 2 minute si 39 de secunde, asa cum era programat, informeaza AFP.
La mai putin de 10 minute dupa lansare, prima treapta a rachetei se afla deja in siguranta pe platforma marina.

Compania californiana a mai reusit aceasta manevra delicata de trei ori pana acum: prima data la sol, in Florida, si de doua ori pe o platforma marina.

SpaceX intentioneaza sa perfectioneze aceasta tehnica pentru a putea reutiliza partile respective ale rachetei in loc sa le piarda in ocean dupa lansari. Succesul acestei tehnici va insemna si o scadere a costurilor cu transportul oamenilor si materialelor pe orbita.

De aceasta data racheta Falcon 9 a transportat pe orbita satelitul Thaicom 8, care cantareste 3 tone. Acest satelit, construit de compania americana Orbital ATK, urmeaza sa asigure transmisiuni de televiziune si de date in Asia de Sud si de Sud-Est.

Intreaga procedura a fost filmata si distribuita pe YouTube de catre Elon Musk, patronul SpaceX si al celebrei Tesla Motors.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response