NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

În Yemen intră în vigoare, joi, un armistiţiu de 72 de ore

ONU a anunțat luni instaurarea unui acord de încetare a focului de 72 de ore, care poate fi prelungit, cu începere de joi pe întreg teritoriul Yemenului, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Armistițiul va intra în vigoare miercuri, 19 octombrie, la ora locală 23.59, a afirmat mediatorul ONU Ismail Ould Cheikh Ahmed care a primit asigurări în acest sens din partea “tuturor părților yemenite”.

Mediatorul a prezentat acest armistițiu ca o “reluare a încetării totale a ostilităților” care fusese decretată la 10 aprilie 2016 și ulterior încălcată.

Într-un comunicat dat publicității la New York, el a ținut să sublinieze că noul armistițiu “va apăra populația yemenită de noi vărsări de sânge și va permite extinderea livrărilor de ajutor umanitar”. Conflictul a făcut aproape 7.000 de morți și a provocat o gravă criză umanitară.

Mediatorul ONU a cerut “tuturor părților yemenite, țărilor din regiune și comunității internaționale să promoveze deplinul respect al acestei încetări a ostilităților și să se asigure că va pune capăt în mod permanent și durabil conflictului”.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response