NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

HARTA PREŢURILOR RCA. Unde vor creşte tarifele cu 50% la poliţile de răspundere civilă auto

Datele Safety Broker sunt calculate pe modelul expus de Autoritatea de Supraveghere Financiară, adică un automobil cu capacitate cilindrică între 1,2 și 1,4 litri, condus de un tânăr cu vârsta între 31 și 40 de ani.

Tarifele centralizate de intermediar sunt mult diferite în funcție de județul unde este înmatriculată mașina, lucru care nu se va mai întâmpla și de acum înainte, având în vedere că ASF a exclus din calcul criteriul zonei. Astfel, față de tariful maxim stabilit de ASF, de 610 lei, apar diferențe majore de preț, unele în defavoarea clienților.

Concret, șoferii din majoritatea județelor din Ardeal, ca și cei din Banat și din Bărăgan, vor fi dezavantajați, în timp ce șoferii din București, din orașele foarte aglomerate și din estul țării au mult de câștigat.

Cele mai mari diferențe în defavoarea clientului, comparativ cu tariful maximal, există în județele Alba, Timiș, Mehedinți, Maramureș și Vâlcea. În acest județe, astăzi prețul minim al RCA se situează, potrivit datelor Safety, undeva între 420 de lei și 450 de lei, ceea ce înseamnă că, după intrarea în vigoare a tarifului maxim, ei vor plăti cu până la 50% mai mult.

Pe de altă parte, șoferii din București, Constanța, Brăila, Galați sau Craiova au motive de bucurie. Față de tarifele actuale (care ajung și peste 770 de lei în cazul Capitalei), reducerea de preț este una semnificativă.

AICI puteţi consulta HARTA PREŢURILOR RCA defalcate pe orașe.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Economie

Articole asemanatoare

Leave a Response