NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO+VIDEO. Câteva sute de tineri din Republica Moldova serbează Ziua Națională a României la Bruxelles

Câteva sute de tineri din Republica Moldova, aflați în prezent la studii sau la muncă pe teritoriul Belgiei, serbează joi Ziua Națională a României la Bruxelles.

Acțiunea a fost propusă, pe Facebook, de George Simion.

Românii din Belgia s-au adunat în centrul capitalei, începând cu ora 14,30 (15,30 – ora României). De asemenea, foarte multe mesaje de simpatie și solidaritate au fost postate pe Facebook.

“Voi faceti mult mai mult pentru unire decat politicienii «unionisti»”, “Basarabia pământ Românesc”, “Sunteti cei ce tin flacara romanismului aprinsa”, “La mulți ani România”, sunt câteva dintre mesajele de răspuns postate pe Facebook.

George Simion este președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care a inițiat, în luna octombrie, și mitingul de la București în favoarea unirii Republicii Moldova cu România.

„Facem un apel către toți românii: să vină alături de frații basarabeni și de toți cei se află acum pe baricada Unirii, să fim perseverenți în demersurile noastre. Unirea trebuie să fie următorul proiect de țară al României și în acest sens avem propuneri concrete pentru cei care vor accede în noul Parlament de la București”, a declarat la acel moment George Simion, într-un comunicat de presă emis după ce a acordat un interviu video pentru romanialibera.ro.


Citește și: George Simion, organizatorul protestului pentru unirea cu Basarabia: Republica Moldova este un stat eșuat, nu va intra niciodată în Uniunea Europeană

Unirea a fost folosită doar demagogic în campania electorală. Nu o să plecăm și așteptăm dialogul cu premierul Cioloș. În fiecare lună cred că i-am făcut scrisori premierului Cioloș și i-am cerut să dialogăm. Nu facem unirea, dialogăm. Unirea se face și înfrățind 450 de primari dintr-o parte și din partea cealaltă. Am făcut și un astel de eveniment la Parlament. Nu a venit premierul Cioloș, nu a lăsat niciun ministru să vină. Ni s-au promis runde de dialog pe subiectul unui spațiu informațional comun și nu s-a întâmplat nimic.


RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response