NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO, VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Un camion a intrat în mulțime. ZECI de morți, peste o sută de răniți

UPDATE 01,45: Surse din cadrul autorităților franceze anunță 73 de morți.  Nu există încă nicio confirmare oficială a numărului de victime.

UPDATE 01,00: Prefectura din Nisa a confirmat că în oraș s-a produs un atac terorist.

———————

Un autocamion a intrat în plin, în mod intenționat, în muțimea de spectatori care asistau la festivitățile dedicate Zilei Naționale a Franței. Atentatul s-a produs în celebrul oraș turistic Nisa de pe țărmul Mării Mediterane.

Incidentul s-a produs joi seară, joi seară, în  jurul orei 22.30 (23.30, ora României), a anunțat ziarul Le Figaro.

Informațiile sunt decomandată confuze și contradictorii. Surse din cadrul Parchetului local vorbesc de circa 60 de persoane decedate și de peste 100 de răniți. Șoferul camionului a fost împușcat de polițiștii francezi, iar zgomotul împușcăturilor a sugerat că a fost vorba chiar de un schimb de focuri și că șoferul ar fi avut cel puțin un complice.

Localnicilor și turiștilor li s-a recomandat de către autorități să rămână în interiorul imobilelor și să se îndepărteze de ferestre, ceea ce ar însemna că se așteaptă noi schimburi de focuri.

Președintele Francois Hollande a anunțat că se va deplasa la Nisa. Președinția franceză a convocat o celulă de criză.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response