NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO: Câteva mii de persoane participă, sâmbătă, la un marș pentru unirea Basarabiei cu România

Peste 2.000 de oameni participă, sâmbătă, la un marș pentru unirea Basarabiei cu România. Astfel, participanții la evenimentul organizat de Platforma Unionistă cer preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloș, dar şi liderilor politici să-şi asume facă din unire o prioritate, potrivit Mediafax.

Manifestanţii strigăc„Basarabia e România!” şi le cer liderilor politici să facă din unirea României cu Basarabia o prioritate. Ei au plecat din Piaţa Unirii, pe traseul spre Guvern şi apoi Piaţa Universităţii.

„Noi nu suntem partide, nu suntem organizaţii, noi suntem oameni liberi, suntem unionişti. Ne-am adunat din toate colţurile ţării să îi întâmpinăm pe fraţii noştri basarabeni, care anul trecut au venit pe jos spre ţară şi a căror dorinţă nu a fost ascultată de clasa politică din România. Exstă o mare indiferenţă în momentul ăsta la Bucureşti, dar indiferenţa asta trebuie să se oprească astăzi, aici şi acum. Ne-am adunat în faţa Hanului lui Mnauc pentru că de aici a fost răpită Basarabia prima oară şi nu o să oprim această manifestaţie până când premierul Dacian Cioloş şi toţi liderii partidelor politice nu o să ne asculte şi o să îşi asume unirea ca proiect de ţară”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Manifestarea este organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, pentru al cincilea an consecutiv. Aproximativ 50.000 de basarabeni au participat anul acesta, pe 27 martie, la un marş de amploare în Chişinău, care a celebrat 98 de ani de când Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response