NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Fotbalistul Daniel Prodan a fost înmormântat la cimitirul „Sfântul Ilie” din Capitală. Președintele FRF explică de ce a decis să nu ia parte la funeralii: Nu am dorit să nasc eventuale reacții și manifestări care să întineze memoria fotbalistului

UPDATE 15.35: Fostul internaţional Daniel Prodan a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Sf. Ilie din Pipera.

La ceremonie au fost prezenţi fotbaliştii echipei FC Voluntari, foşti internaţionali, tehnicieni şi oficiali din fotbal. Printre participanţi s-au numărat Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Cosmin Contra, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea, Dumitru Dumitriu, Laurenţiu Reghecampf, Mihai Stoica, Mihai Stoichiţă, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuş, Gino Iorgulescu, Anton Doboş, Ilie Dumitrescu, Viorel Moldovan, Valeriu Argăseală, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Anghel Iordănescu.

Au fost prezenţi şi fani ai Stelei, care au pus pe gardul cimitirului două bannere cu mesajele: „Suflet nobil, fundaş de fier / Încă o stea se ridică la cer” şi „Băieţii din Titan, alături de Prodan”, potrivit News.ro.

 

—-

Înmormântarea fotbalistului român Daniel Prodan, care a murit miercuri seara, la vârsta de 44 de ani, va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera, informează Mediafax.

Vineri, sute de persoane i-au adus un ultim omagiu, la Arena Națională, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fundaş central. La funeraliile de la cimitirul „Sfândul Ilie” sunt aşteptaţi să participe foştii colegi, prieteni şi colaboratori.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a încetat din viaţă în urma unui infarct, miercuri seara, la vârsta de 44 de ani. 

Directoarea Serviciului de Ambulanță, Alis Grasu, a precizat că medicii au încercat să îl resusciteze pe fotbalistul Daniel Prodan timp de trei ore, fără succes, conform News.ro. Ea a mai precizat că echipajul primei ambulanţe, de tip B, care a ajuns la casa fotbalistului, avea doar un asistent medical şi a sosit la 14 minute după primirea apelului efectuat de către soţia lui Daniel Prodan. După câteva minute, a sosit şi echipajul cu medic, care a început, imediat, manevrele de resuscitare care au durat trei ore. În această perioadă, cordul sportivului a reacţionat de patru ori, însă doar pentru câteva secunde. În final, medicii au fost nevoiţi să confirme decesul, a declarat Alis Grasu.

Reacția președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu

„Astăzi pleacă dintre noi un fotbalist excepţional şi un patriot, Daniel Prodan, a cărui carieră va rămâne un reper pentru generaţiile viitoare. Indiferent de ce se poate întâmpla în viaţă între oameni, respectul meu pentru performanţele unui asemenea jucător va rămâne totdeauna acelaşi. Nu am dorit ca prin prezenţa mea la ceremonia funerară de astăzi să nasc eventuale reacţii din partea unora care îşi promovează interesele personale în fotbal, manifestări care să întineze memoria celui care a fost Daniel Prodan. Dumnezeu să-l ierte şi să îl odihnească în pace!”, se arată în mesajul postat de Burleanu pe blogul său personal.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, transmite condoleanțe

„Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru tragica dispariţie a fostului internaţional român Daniel Prodan, fost jucător la Steaua Bucureşti şi Atletico Madrid, cu 54 de selecţii pentru România şi component al echipei legendare care a atins sferturile de finală ale World Cup 1994. În numele întregii comunităţi fotbalistice internaţionale, v-aş fi recunoscător dacă puteţi transmite condoleanţele noastre familiei şi celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă puţină pace şi alinare în aceste momente triste”, a scris Gianni Infantino, în scrisoarea publicată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

 

Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a oraşului său natal, Olimpia Satu Mare. În anul 1991, Prodan şi-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 şi până în 1997, el a evoluat la formaţia militară. A câştigat nu mai puţin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua şi a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, împotriva Cehoslovaciei. România avea să piardă cu scorul de 5-2, însă la sfârşitul campaniei de calificare avea să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selecţionat de către antrenorul Anghel Iordănescu în lotul pentru acest Turneu Final.

Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naţionala ţării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Argentina şi Suedia. După turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea să marcheze primul său gol la echipa naţională, în meciul cu Slovacia, şi ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria României cu 3-2.

În 1997, Daniel Prodan avea să părăsească Steaua pentru un transfer în Primera Division, la Atletico Madrid. În primul sezon la Atletico, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. S-a transferat în anul 1998 în Scoţia, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci pentru scoţieni, datorită unei grave accidentări la genunchi.

În 2000 s-a întors la Steaua, evoluând un singur meci, aşa că a părăsit formaţia din Ghencea pentru a juca la Rocar Bucureşti. A evoluat în 15 meciuri pentru această formaţie, pentru care a marcat şi 3 goluri. În acest timp, Prodan a evoluat în ultimele sale meciuri pentru echipa naţională, fiind chiar şi căpitan în câteva dintre acestea.

S-a retras din naţională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câştigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC Naţional, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător, cu o pauză în care a evoluat la Messina în 2002.

 

 

 

 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response