NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Exclusiv RL. Autoritățile de la Tiraspol au refuzat înființarea de secții de votare în Transnistria, la primul tur al alegerilor. Situația se poate repeta și la turul doi

Autoritățile separatiste de la Tiraspol au refuzat înființarea de secții de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Această situație s-ar putea repeta și la turul doi al alegerilor, care este programat duminică, au declarat, pentru România Liberă, surse militare din Republica Moldova.

“Referitor în mod special la Transnistria, secţii de votare au fost deschise numai în localităţile controlate de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, dar nu în taotă regiunea. Autoritățile de la Tiraspol au refuzat amenajarea de secții de votare pentru cetățenii moldoveni aflați în regiunea transnistreană”, au precizat sursele citate.

La puținele secții de votare care au funcționat în Transnistria la primul tur al alegerilor, majoritatea voturilor au fost în favoarea candidatului socialist Igor Dodon. Astfel, la ambele secții de votare din orașul Varnița, peste 60 la sută dintre voturi au fost pentru Igor Dodon. La cele două secții de votare menționate, care vor funcționa, în mod cert, și la turul doi al alegerilor, Maia Sandu a avut peste 20 la sută dintre voturi. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response