NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Elon Musk mai face un pas spre colonizarea planetei Marte: Testeaza un superrezervor

Elon Musk merge inainte cu planul sau de a coloniza planeta Marte si se pregateste sa testeze un rezervor imens pentru combustibil care ar face posibil transportul interplanetar.

“Testele sunt promitatoare”, a spus Musk in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, precizand ca rezervorul va fi cea mai grea parte din viitoarea nava spatiala, arata Business Insider.

Rezervorul ar urma sa fie folosit pentru o nava spatiala care ar putea transporta circa 100 de persoane catre Marte. Acesta trebuie sa reziste la presiune foarte mare si la temperaturi foarte scazute, pentru ca in caz contrar ar putea avea scurgeri si chiar sa explodeze.

Citeste si de ce vor oamenii sa isi riste viata participand la colonizarea planetei Marte

Rezervorul va fi realizat din fibra de carbon, pentru ca materialul este mai usor si mai puternic decat aliajele metalice. Dar conceptul nu este unul nou, NASA si Boeing au inceput sa lucreze la unele asemanatoare in 2014, dar niciodata nu s-a realizat unul atat de mare, de 12 metri inaltime.

Rezervorul va fi testat la sfarsitul anului.

Vezi mai multe poze legate de proiectul SpaceX.

In ce vor locui oamenii pe Marte

Elon Musk a oferit informatii si despre conditiile in care vor putea sa supravietuiasca oamenii pe Marte. Cei care vor ajunge pe Planeta Rosie vor trai in domuri geodezice, realizate din sticla si fibra de carbon, arata Daily Mail.

Vezi si cand si cum vrea SpaceX sa ajunga pe Marte

Musk a mai spus ca primii 12 colonisti care vor ajunge pe Marte se vor ocupa de constructia instalatiei de alimentare.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response