NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Elevul cu ADHD din Ploieşti s-a întors la şcoală. Nu au fost înregistrate reacţii ostile din partea colegilor săi

Elevul din Piteşti, diagnosticat cu ADHD, a revenit la şcoală însoţit de mama sa. Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat că nu au fost înregistrate reacţii ostile din partea colegilor săi, notează Agerpres.


Citeşte şi: FOTO. Scandal la o școală din Pitești. Elevii și părinții protestează, de trei zile, împotriva primirii unui copil cu presupus ADHD. Băiatul a fost diagnosticat cu cancer şi i s-au dat 1% şanse la viaţă


Prezența mamei la cursuri a fost posibilă după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș i-a asigurat mamei acestuia un program flexibil care îi permite să îl însoţească pe copil la şcoală.

“Ieri (luni — n.r.), elevul s-a prezentat la ore însoțit de mama sa. Orele de curs s-au desfășurat normal. Împreună cu DGASPC, în rețeaua căreia este angajată mama elevului, am stabilit ca acesteia să-i fie întocmit un program flexibil de lucru, care să-i permită însoțirea elevului la ore. (…) În prezența mamei, elevul este foarte liniștit, dă randament, deci nu sunt probleme, copiii l-au primit, deci lucrurile nu au fost tensionate”, a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

Elevul diagnosticat cu ADHD participă doar trei ore pe zi la cursuri, atât el, cât și colegii, beneficiind în continuare de consiliere psihologică.

“DGASPC continuă consilierea psihologică a elevului, realizând în paralel și o consiliere a colegilor acestuia, pentru a pregăti integrarea în colectivitate. (…) În final, copilul trebuie să fie integrat în clasă, și iată că se fac acești pași, se fac aceste demersuri din ambele părți”, a mai spus Cristian Soare.

Un copil din clasa a VII-a de la Şcoala I.L.Caragiale din Piteşti a manifestat un comportament violent, motiv pentru care colegii săi au refuzat să participe la cursuri. Elevii și părinții au protestat, timp de trei zile, împotriva primirii la şcoală a copilului cu presupus ADHD. Băiatul a fost diagnosticat cu cancer şi i s-au dat 1% şanse la viaţă.


Citeşte şi: Răsturnare de situație. Dezvăluiri șocante din cazul copilului diagnosticat cu ADHD. Comitetul de părinți susține că băiatul ar trimite SMS-uri și bilețele de amenințare colegilor: „Te ucid!”, „Te tai!”


RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response