NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Două ambarcațiuni cu migranți au naufragiat în apropierea Libiei. Peste 200 de morți și dispăruți

Cel puțin 110 oameni sunt dați dispăruți după naufragiul de miercuri, în largul Libiei, al unei ambarcațiuni în care se aflau 140 de migranți, a anunțat joi Carlotta Sami, purtătoarea de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru refugiați de la Roma, informează AFP citată de Agerpres.

Doar 29 de persoane au fost salvate miercuri noaptea de paza de coastă italiană și doar 12 trupuri au fost recuperate, a mai afirmat oficialul UNHCR.

Sami a mai spus că miercuri au avut loc două naufragii în largul Libiei, în care ar fi murit, în total, 239 de oameni. Informațiile inițiale provin de la doi supraviețuitori care au fost aduși la mal de către paza de coastă italiană, pe insula Lampedusa.

Peste 4.200 de oameni care încercau să ajungă în Europa și-au pierdut viața în Marea Mediterană în 2016, un număr record în ultimii ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație, Leonard Doyle.

Agențiile ONU care gestionează criza migrației și alte organizații umanitare au avertizat că traversarea Mediteranei din Libia către Italia, deja mult mai periculoasă decât călătoria din Turcia către Grecia, a devenit și mai problematică pentru că traficanții folosesc ambarcațiuni din ce în ce mai nesigure care sunt, de cele mai multe ori, supra-aglomerate.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response