NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum au pogorât în România trei ”îngeri” din Marea Britanie ca să salveze maidanezi: ”Această ţară n-are deloc respect pentru animale”

Publicat la: 29.04.2013 08:20 Ultima actualizare: 29.04.2013 08:29

FOTO: captură Daily Mail

Un nou articol despre România a fost postat în publicaţia britanică Daily Mail, de data aceasta fiind criticată situaţia câinilor maidanezi. O asociaţie pentru salvarea animalelor, K-9 Angels Rescue, formată din trei femei cunoscute în Marea Britanie, Victoria Eisermann (un model cunoscut pentru apariţia la Big Brother), Anneka Tanaka-Svenska (o prezentatoare de televiziune) şi Pola Pospieszalska (cântăreaţă), a venit într-o misiune în România.

Jurnalista britanică a mers şi ea, însoţită de cei trei “îngeri”, unde au fost îndrumaţi de o tânără din Craiova, Mădălina Nanu. Nici aceasta nu a lăudat ţara în care trăieşte, criticând nivelul corupţiei şi felul în care animalele sunt tratate.

“Modul în care românii se comportă cu câinii este medieval. Animalele sunt aruncate în stradă şi bătute. Mi-e ruşine”, a spus Nanu, potrivit Daily Mail.

Astfel, impresia britanicelor a fost că România nu este o ţară demnă de Uniunea Europeană pentru că “nu are deloc respect pentru animale”.

În acelaşi sens, jurnalista Liz Hurley susţine că a văzut o maşină care a lovit, în mod intenţionat, un căţea gestantă, pe trecerea de pietoni şi un alt bărbat care a bruscat mai mulţi pui. Referitor la adăposturile pentru câini, britanica a criticat condiţiile precare în care sunt ţinute animalele, dar şi calitatea serviciilor veterinarilor. “Un alt adăpost din Bucureşti, unde nu am fost lăsate să intrăm, câinii sunt atât de înfometaţi încât se mănâncă între ei”, scrie sursa citată.

Mai mult, britanica spune că pe tot parcursul călătoriei lor în România a fost întâmpinată de oameni ostili şi nepoliticoşi.

Cu toate acestea, cele patru britanice se laudă că au reuşit să facă un lucru bun: cinci dintre câinii pe care i-au întâlnit în România vor fi duşi în Marea Britanie. Hilda, Mabel, Sad Eyes, Bobby şi Spotty Dog, cei cinci maidanezi, toţi bolnavi de parvoviroză, au fost luaţi din adăposturile din România şi, aşa cum susţine jurnalista, au fost transportaţi cu un taxi la un cabinet veterinar. Pe de altă parte, sursa nu precizează unde vor fi ţinuţi aceşti câini până în iunie, când se presupune că vor fi duşi în Marea Britanie.

 
Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response