NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Criza in Marea Britanie? Sute de minori la Urgenta in coma alcoolica sau drogati

Sute de copii in varsta de 11 si chiar mai mici au ajuns la spital din cauza problemelor legate de alcool sau de droguri in ultimul an in Marea Britanie.

Astfel, un numar de 293 de copii au fost preluati de serviciile medicale de urgenta din cauza consumului de alcool, ceea ce, raportat la anul 2011, inseamna o crestere cu aproximativ o treime.

Si numarul copiilor internati in spital dupa ce au luat medicamente a crescut de asemenea cu 14% comparativ cu anul trecut. Scotia si sudul Tarii Galilor au avut cele mai mari rate in aceasta privinta, mentioneaza The Telegraph.

Cifrele au fost prezentate intr-o dezbatere la o emisiune radio pe tema sanatatii si dezvaluie o tendinta accentuata a tinerilor in ceea ce priveste consumul de alcool, dupa ce in ultimul an, mai mult de 6.500 de pacienti sub 18 ani au fost internati de urgenta, dupa un consum exagerat de alcool.

Totodata, circa 20.000 de copii pe an folosesc serviciile nationale de sanatate (NHS) pentru a renunta la dependenta de substante, pe care aproximativ o treime le utilizeaza din cauza alcoolului.

In ultimii cinci ani, in spitale au fost tratate aproape 48.000 de cazuri legate de copii internati dupa consumul de bautura sau droguri, mai multe fete decat baieti.

Serviciul de Sanatate Publica din Anglia spune ca un sfert din minorii care beau alcool consuma echivalentul a sapte litri de bere pe saptamana.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response