NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Comisia Europeană a acceptat prelungirea controalelor la frontierele a cinci state din spațiul Schengen

Comisia Europeană (CE) a aprobat, marți, prelungirea controalelor excepționale la frontierele a cinci state din interiorul spațiului Schengen, pentru o perioadă de trei luni. Este vorba despre Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Norvegia, care au reintrodus controale în 2015, întrucât se confruntau cu un aflux puternic de migranţi, informează AFP, citat de News.ro.

Această „recomandare”, pe care este necesar ca statele membre ale Uniunii Europene să o aprobe, pentru a se concretiza, le va permite să continue să efectueze controale după 12 noiembrie, când expiră derogările fără precedent de la reglementările cu privire la libera circulaţie.

La începutul lui mai, Comisia Europeană a acceptat o primă prelungire excepţională – dincolo de durata autorizată în mod normal – a controalelor la frontiere, reintroduse în 2015 de Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Norvegia, state membre ale zonei Schengen. Comisia a stabilit totodată ca obiectiv o revenire la situaţia normală – fără controale la frontiere interne – până în decembrie 2016.

Însă condiţiile „nu sunt încă îndeplinite” în vederea respectării acestui obiectiv, a recunoscut Bruxellesul marţi. „Suntem, din nefericire, încă departe de acest scop”, a declarat prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans, citat într-un comunicat dat publicităţii în urma unei reuniuni a comisarilor la Strasbourg.

Astfel, controalele vor fi autorizate „pe o perioadă strict limitată” de trei luni şi vor fi „coordonate şi proporţionate la anumite frontiere interne”, a precizat comisarul însărcinat cu Migraţia Dimitris Avramopoulos. „În această perioadă vom continua să atacăm toate problemele actuale în domeniul migraţiei şi securităţii, pentru a putea ridica aceste controale cât mai rapid posibil”, a dat el asigurări.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response