NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cine vor fi specialiştii care vor analiza teza de doctorat a şefei DNA. Ministerului Educaţiei evită să ofere un răspuns concret

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis cine vor fi specialiştii care vor analiza teza de doctorat a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Antircorupţie (DNA).

Este vorba de despre prof. dr. Radu Chiriţă – Facultatea de Drept, Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. dr. Vlad Constantinesco – Facultatea de Drept, Universitatea „Robert Schumann” din Strasbourg, şi prof. dr. Claudia Ghica-Lamarchard – Facultatea de Drept, Universitatea din Rennes 1 (Franţa), informează Hotnews.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, nu a dorit să confirme sau să infirme informaţia cu privire la componenţa comisiei.

“Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm. De altfel, nici nu cunosc componenţa comisiei. Noi (n.r – Ministerul Educaţiei) nu vom comunica – nici CNATDCU nu va comunica – componenţa comisiei care analizează sesizarea (n.r. – privind lucrarea de doctorat a şefei DNA) tocmai pentru a feri persoanele respective de orice tip de influenţă sau presiune care ar putea fi generată de aflarea numelui lor.”, a declarat pentru HotNews, Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei. 

Mirabela Amarandei a mai adăugat faptul că rezultatul analizei comisiei de speialişti va fi făcut public, precizând că procedura de analiză prevede o perioada de 30 de zile de la momentul înregistrării sesizării. Raportul comisiei este aşteptat să apară la sfârşitul lunii noiembrie. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response