NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

China trimite astronauti pe orbita – antrenament pentru misiuni umane pe Marte si Luna

China va trimite, luni, doi astronauti pe orbita Pamantului.

Cei doi chinezi vor petrece 30 de zile la bordul modulului spatial Tiangong-2. In aceasta perioada vor face o serie intreaga de masuratori si experimente, informeaza BBC.

Astronautii sunt Jing Haipeng, de 49 de ani, care a fost deja de doua ori in spatiu, si Chen Dong, in varsta de 37 de ani.

Acest al doilea laborator spatial, Tiangong-2, a fost lansat luna trecuta. Primul, Tiangong-1, urmeaza sa cada pe Pamant anul viitor, dupa ce a petrecut sase ani in spatiu.

Telul Chinei este amplasarea unei statii spatiale care sa gazduiasca oameni. Aceasta ar trebui sa fie utilizabila in 2022, cand Statia Spatiala Internationala (ISS) ar trebui sa inceteze sa functioneze.

China este cea de-a treia putere care organizeaza misiuni spatiale cu oameni la bord, dupa Rusia si SUA. De asemenea, in 2013, China a reusit sa plaseze pe Luna roverul Yutu, satelitul natual al Pamantului si planeta Marte fiind de altfel tintele sale.

In urma cu cateva zile, NASA a amanat o misiune spre ISS, de teama unui uragan care se forma in oceanul Altlantic.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response