NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cel mai inalt templu din lume se construieste in India si va fi cat un zgarie nori de 70 de etaje (Video & Galerie foto)

Cea mai inalta cladire religioasa din lume se construieste in India. Cand va fi finalizata, aceasta va fi cat un zgarie nori de 70 de etaje.

Templul Vrindavan Chandrodaya Mandir, la a carui fundatie se lucreaza in prezent, se construieste in statul nordic Uttar Pradesh. Templul, care va avea o inaltime de 213 metri, va fi mai inalt decat Bazilica Sf. Petru din Cetatea Vaticanului sau decat Domul din Ulm din Germania, arata CNN.

Cladirea va avea nu doar un rol religios, ci va cuprinde si un centru cultural, dar si un parc tematic destinat Societatii Internationale pentru Constiinta Krishna.

Aici se vor organiza inclusiv spectacole de lumini si efecte speciale, show-uri cu laser, a explicat Narasimha Das, directorul de proiect.

Templul hindus e insa unul usor futurist, forma cladirii amintind de o racheta. Este rezistent la cutremur, iar vizitatorii vor ajunge la platforma instalata pentru admirarea privelistii cu ajutorul unui lift de tip capsula.

Fotografii: Vrindavan Chandrodaya Mandir

Templul, care va fi dedicat zeitatii hinduse Sri Krishna, despre care se spune ca ar fi crescut in Vrindavan, va fi inconjurat de padure, plantata pentru a aminti de cele douasprezece paduri din Braj.

La poalele structurii vor fi construite locuinte sociale, apartamente, dar si vile. Acestea vor fi vandute, iar cu banii obtinuti va fi sustinut acest proiect. Mare parte din banii necesari constructiei vin din donatii.

A.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response