NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Boris Johnson scrisese şi un editorial anti-Brexit

Cu numai două zile înainte de a-şi începe campania sa în favoarea Brexitului Marii Britanii din UE, primarul Londrei Boris Johnson scrisese un editorial anti-Brexit, informează Agerpres, citând surse de presă.

Potrivit ediției din 16 octombrie a săptămânalului Sunday Times, Johnson a scris articole cu puncte de vedere opuse pentru a-și clarifica ideile, transmite Reuters.

Editorialul anti-Brexit, scris în februarie, dar nepublicat, explica de ce britanicii au interesul să rămână în UE. Johnson avertiza că după Brexit ar urma un șoc economic, iar contribuțiile financiare la bugetul Uniunii sunt un preț mic pentru accesul pe piața unică. Astfel de argumente sunt exact opusul celor susținute ulterior de fostul primar al Londrei în campania premergătoare referendumului din iunie.

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a refuzat să comenteze dezvăluirile din Sunday Times.

O sursă confidențială care știa ce se întâmplă la vremea respectivă a declarat agenției Reuters că informațiile săptămânalului sunt corecte, dar Johnson a vrut să fie sigur că nu-i scapă nici un argument asupra subiectului.

Imediat după ce a scris editorialul respectiv, el ar fi afirmat că argumentele anti-Brexit “nu stau în picioare”.

În numărul apărut sâmbătă seara târziu, Sunday Times publică pe prima pagină citate din editorialul semnat de Johnson în februarie. 

Reuters reamintește că el a devenit cunoscut publicului tot datorită unor articole de presă, în anii 1990.

Ca fiu al unui funcționar european de rang înalt, el și-a petrecut copilăria la Bruxelles, iar ulterior a denunțat reglementările Uniunii Europene într-o serie de corespondențe.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response