NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

BOOKFEST 2014. Andreea Esca şi-a lansat cartea “Ce-am făcut când am tăcut”. Cât costă volumul semnat de prezentatoarea TV

de Corina VÂRLAN

Andreea Esca şi-a lansat sâmbătă, în cea de-a patra zi a Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST 2014, cartea “Ce-am făcut când am tăcut”. Volumul prezentat la standul Editurii Humanitas adună laolaltă o serie de povestiri care au apărut de-a lungul timpului şi în revista “The One”, pe care prezentatoarea TV o conduce de zece ani.

FOTO: Corina Vârlan (Gândul)

Cunoscuta prezentatoare TV Andreea Esca şi-a lansat sâmbătă, în cadrul Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST 2013, cel de-al doilea volum ce-i poartă semnătura: „Ce-am făcut când am tăcut”.

În cadrul evenimentului organizat la standul Editurii Humanitas, Esca a explicat că această carte cuprinde o serie de povestiri care au apărut de-a lungul timpului şi în revista „The One”, pe care o conduce din anul 2004, şi că speră ca mulţi dintre cititori să se regăsească în acestea.

„În carte sunt povestiri în care probabil că foarte mulţi dintre dumneavoastră vă veţi regăsi, pentru că toţi am fost copii, am avut aceste frumoase copilării la ţară, toţi am avut bunici frumoşi, pe care i-am iubit şi am trăit alături de ei lucruri minunate, toţi am avut un prim iubit, toţi am avut un al doilea, mulţi dintre noi avem copii, aşa că sunt convinsă că vă veţi recunoaşte în poveştile respective”, spus ea.

„Am zis să fac o carte în care să pun toate aceste povestiri laolaltă pentru că mulţi oameni poate nu au citit număr de număr revista. Apoi, există foarte mulţi cititori de carte care nu vor cumpăra niciodată o revistă glossy. Şi, de asemenea, există acei cititori, ca şi mine, care vor să citească repede, tot, dintr-odată, să fie toate povestirile într-un singur loc şi să nu stea să aştepte următorul episod”, a adăugat ea, exprimându-şi speranţa că volumul va reprezenta pentru cititori „o lectură uşoară, dar plăcută”.

FOTO: Corina Vârlan (Gândul)

În plus, lansarea volumului coincide cu un moment important, a mărturisit prezentatoarea: „Ca şi multe lucruri din viaţa mea, această carte a fost scrisă într-un moment precis. În luna mai am vrut să fie lansarea pentru că în luna mai se împlinesc 10 ani de când s-a înfiinţat revista The One, unde au apărut foarte multe dintre aceste povestiri, amintiri”.

FOTO: Corina Vârlan (Gândul)

Prezenţi la evenimentul de lansare au fost şi criticul literar Dan C. Mihăilescu, prozatorul Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

„Nu cred că sunt foarte multe persoane în România care să fie recunoscute imediat de aproximativ 20 de milioane de români şi care să scoată o carte pe hârtie. Jos pălăria, este un lucru extraordinar!”, a afirmat Dan C. Mihăilescu. „Vreau să vă fac să înţelegeţi că pentru cei de 14-15 ani, ca şi cei de 60 de ani, este o carte perfectă”, a adăugat el.

Criticul literar a explicat că în cartea semnată de Andreea Esca au fost câteva aspecte care i-au atras atenţia în mod deosebit: modul în care aceasta îşi aminteşte de anii de liceu, în care rivaliza cu o colegă pentru locul I, faptul că acesteia îi plăcea foarte mult teatrul în tinereţe, dar şi felul în care prezentatoarea vorbeşte despre familia sa.

FOTO: Corina Vârlan (Gândul)

FOTO: Corina Vârlan (Gândul)

De asemenea, Lidia Bodea a arătat că, în opinia sa, Andreea Esca „este un exemplu  fericit şi rar de om care, prin structura interioară foarte bună, foarte sănătos aşezată pe aceea ce numim valori, nu s-a lăsat smintit de notorietate”.

„Nu s-a produs o fractură în omul Andreea Esca, dimpotrivă. Am senzaţia că pe măsură ce notorietatea a crescut, Andreea a găsit lucruri care sunt la temelia felului ei de a fi: bunicii din Braşov, mama asistentă, instructorul de înot, învăţătoarea, prietenii”, a spus directorul Humanitas. „Avem de-a face cu un posibil model, un posibil fel de a fi, din care se poate inspira oricine”, a mai spus Lidia Bodea.

„Este o carte în care Andreea Esca pune o ştampilă pe propria copilărie, pe ce i s-a întâmplat ca om care a urcat pe scara media, pe anii de şcoală, pe impresii, uneorie pe câte un sfat”, a completat Radu Paraschivescu în cele din urmă.

Volumul „Ce a făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, este disponibil la standul Editurii Humanitas de la Bookfest la preţul de 29 de lei.

FOTO: Corina Vârlan (Gândul)

Prezentatoarea a mai lansat o carte în anul 2002, cu titlul “Bună seara România, bună seara, Bucureşti”.

Salonul Internaţional de Carte de la Bucureşti va mai fi deschis şi duminică, 1 iunie, între orele 10:00-20:00, la complexul expoziţional Romexpo. Evenimentul organizat de Asociaţia Editorilor din România adună laolaltă aproape 200 de edituri din întreaga ţară.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediţia precedentă, circa 95.000 de vizitatori au trecut pragul Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST 2014 (29 mai – 2 iunie 2013), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul „Trei ţări, aceeaşi limbă”.

BOOKFEST 2014. Programul complet al evenimentelor este disponibil aici.

12668446

 
Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response