NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Atentat la consulatul german din Afganistan. Cel puțin patru persoane au murit, 115 au fost rănite

UPDATE 08.53: Cel mai recent bilanț al atacului cu mașină-capcană este de patru morți și aproximativ 115 răniți, potrivit autorităților afgane, citate de AP, informează Mediafax.

6:30. Ministerul de Externe de la Berlin a convocat joi noapte de urgenţă o celulă de criză, după ce o explozie puternică a zguduit în urmă cu doar câteva ore clădirea consulatului german din Mazar-i-Sharif, a treiea cea mai mare localitate din Afganistan. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 60 au fost rănite după ce o maşină-capcană s-a izbit de zidul consulatului german, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Forţele NATO au securizat clădirea consulatului şi au început evacuarea misiunii diplomatice germane din Mazar-i-Sharif. De asemenea, presa afgană a relatat că imobilul a fost puternic avariat în urma atacului sinucigaş.

Un purtător de cuvânt al forţelor militare germane a declarat că explozia a avut loc în jurul orei locale 23.05 (20.35 ora României), iar mai multe focuri de armă au fost trase în apropierea consulatului din Mazar-i-Sharif.

Se pare că atacul sinucigaş cu maşină-capcană a fost revendicat de talibani şi reprezintă o reacţie la raidurile aeriene ale aliaţilor NATO asupra Kunduz. Mai mulţi civili şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută în raidurile aeriene ale NATO asupra unor poziţii talibane din Kunduz.

Trupe ale alianţei militare occidentale au fost desfăşurate la locul exploziei din Mazar-i-Sharif.

Până în acest moment nu se cunoaşte naţionalitatea celor care au decedat în explozie.

———————

Consulatul Germaniei din orașul Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, a fost joi seara ținta unui atentat, informează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

În urma exploziei s-au înregistrat cel puțin doi morți și numeroși răniți.

Un atacator cu bombă sinucigaș a izbit mașina pe care o conducea de zidul consulatului german, provocând o explozie puternică.

Cel puțin doi oameni au fost uciși și 60 răniți, inclusiv localnici, unii fiind în stare critică, a scris pe Twitter jurnalistul Bilal Sarwary, citând un doctor local, potrivit Reuters. DPA citează tot un oficial medical care vorbește despre doi morți și 50 de răniți.

BBC precizează că atacul s-a produs la ora locală 23 (18,30 – GMT).

Canalul Al Jazeera susține că atacul sinucigaș cu bombă a fost revendicat de talibani, drept răzbunare pentru lovitura aeriană a NATO de săptămâna trecută de lângă Kunduz, in care au murit 32 de civili. Germania este una dintre țările NATO care are trupe în Afganistan – aproape 1000 de oameni.

Conducerea NATO investighează circumstanțele atacului.

 

 

 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response