NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ambasadorul rus la ONU: Tensiunile dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii sunt, probabil, la cel mai înalt nivel după 1973

Vitaly Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat că tensiunile dintre Moscova şi Washington sunt probabil la cel mai înalt nivel după anul 1973, însă a precizat că relaţiile actuale între cele două puteri sunt totuşi diferite de cele din timpul Războiului Rece, notează The Associated Press, preluat de Mediafax.

“Cred că situaţia generală este destul de rea în acest moment, probabil cea mai gravă (…) din 1973 încoace”, a declarat diplomatul rus.

Churkin a adăugat că “deşi există fricţiuni serioase, diferenţe precum Siria, continuăm să lucrăm în alte chestiuni (…) şi uneori chiar foarte bine”.

Acest lucru nu se întâmpla în timpul Războiului Rece, iar în 1973, în contextul războiului dintre Israel şi mai multe state arabe, potrivit experţilor, riscul izbucnirii unui conflict armat între Statele Unite şi Uniunea Sovietică era la cel mai înalt nivel de după Criza rachetelor cubaneze din 1962. Ambasadorul rus a mai declarat că “o serie de acţiuni” au adus relaţiile ruso-americane la nivelul actual.

“Este vorba de o lipsă fundamentală de respectă şi lipsă a unor discuţii aprofundate” în ceea ce priveşte problemele politice, a mai spus diplomatul. Churkin a mai afirmată că Mosova doreşte normalizarea relaţiilor cu Washingtonul.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response