NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Alegerile prezidențiale din SUA: Hillary Clinton conduce sondajele, cu cinci puncte procentuale, cu o zi înainte de vot

Hillary Clinton are un avans de cinci puncte procentuale în faţa rivalului republican, potrivit unui sondaj ABC/Washington Post.

Cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, candidatul democrat Hillary Clinton are cu cinci puncte procentuale mai mult decât contracandidatul său republican Donald Trump,  potrivit datelor unui ultim sondaj al ABC/Washington Post, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, Hillary Clinton e creditată cu 47% din intenţiile de vot, iar miliardarul republican ar obţine 44% din voturile alegătorilor americani.

Alte posturi de televiziune americane prezintă un avans de cel puţin patru puncte procentuale pentru prezidenţiabila democrată. Astfel, CBS prevede un avans de patru puncte procentuale pentru Hillary Clinton, creditată cu 45% din intenţiile de vot, faţă de de cele 41% ale lui Donald Trump.

De asemenea, cei mai mulţi alegători republicani susţin că vor vota cu Donald Trump doar pentru că se opun unei preşedinţii a lui Hillary Clinton.

Marginea de eroare pentru cele două sondaje este de +/- 3%.


CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ. Viitorul președinte al SUA trebuie să acţioneze rapid, pentru reafirmarea Americii ca superputere. Putin a profitat de pasivitatea lui Obama ca să consolideze poziția Rusiei ca actor internațional


Analiştii susţin că avansul candidatei se datorează dezvăluirii făcute în ancheta FBI. Directorul FBI, James Comey, a anunţat că nu a găsit nimic interesant în e-mailurile descoperite pe dispozitivele electornice ale lui Anthony Weiner.


CITEȘTE ȘI: Ce decizie a luat FBI în cazul emailuri-lor candidatei democrate, Hillary Clinton. Anunţul ar putea afecta rezultatele alegerilor prezidenţiale


 

Pincipalele case de pariuri sunt mult mai încrezătoare într-o victorie a lui Clinton, scrie Reuters, care prezintă cotaţiile fiecăruia dintre candidaţi. PredictIt, o casă de pariuri online administrată în comun de Victoria University din Noua Zeelandă şi compania de consultanţă politică din Washington D.C. Aristotle International Inc: Clinton – 81% şanse de victorie; Trump – 20% şanse de victorie

Iowa Electronic Markets, o companie de pariuri online de tipul “câştigătorul ia totul”: Clinton – 71% şanse de câştig; Trump – 28% şanse de câştig

Betfair, casă online de pariuri din Marea Britanie: Clinton – 83% şanse de câştig; Trump – 18% şanse de câştig.

Ladbrokes, platformă online de pariuri din Marea Britanie: Clinton – 83% şanse de câştig; Trump – 22% şanse de câştig.

Paddy Power, casă de pariuri din Irlanda: Clinton – 83% şanse de câştig; Trump – 18% şanse de câştig.

Datele au fost obţinute duminică, în jurul orei 23.30 GMT (1.30 ora României).

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response