NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Alegeri SUA: Clinton şi Trump la ultimele mitinguri electorale dinaintea scrutinului pentru Casa Albă

Donald Trump şi Hillary Clinton participă la ultimele mitinguri înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, după o campanie aprig disputată. Sondajele de opinie sugerează că Hillary Clinton îl devansează pe rivalul ei republican cu aproximativ patru procente, scrie BBC.

Domnul Trump a declarat susţinătorilor lui în Carolina de Nord că ei pot respinge clasa politică coruptă. “Mai avem doar o zi până la schimbarea pe care aţi aşteptat-o întreaga voastră viaţă. Pentru că dacă noi câştigăm mâine, noi vom putea să facem America bogată din nou, să facem America puternică din nou, să facem America sigură din nou şi (…) să facem America mare din nou!”, a declarat Donald Trump.

“Mâine vom recupera Casa Albă”, a subliniat Trump, în fața a peste 9.000 de susținători care au umplut pavilionul SNHU Arena, din centrul orașului Manchester, capitala comercială a statului New Hampshire.

“Cer votul tuturor americanilor. Democrați, independenți (…) care simt nevoia disperată a unei schimbări”, a spus candidatul republican.

El a atacat-o totodată pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, pe care a acuzat-o a fi “persoana cea mai coruptă care a candidat vreodată pentru Biroul Oval” al Casei Albe.

În timpul unui miting care a avut loc în Pittsburgh, California, Hillary Clinton a cerut susţinătorilor ei democraţi să voteze pentru o Americă promiţătoare, atotcuprinzătoare şi generoasă. “Sunt aici pentru ca să vă cer să votaţi pentru voi, să votaţi pentru familiile voastre, să votaţi pentru viitorul vostru!”, a declarat Hillary Clinton.

În fața a circa 40.000 de persoane, în Independence Hall din Philadelphia, Clinton a insistat luni seara că politicile sale incluzive vor permite “un vis și o oportunitate”, “un loc pentru toți”, spre deosebire de ceea ce propune contracandidatul său.

“Nu vrem să scufundăm viziunea acestei țări. Vrem să o facem mai mare”, a afirmat democrata, în mitingul din Pennsylvania.

La același eveniment, președintele american Barack Obama și-a reiterat susținerea pentru Hillary Clinton, relatează AFP.

“Pariez că America va respinge politica resentimentului și culpabilității. Pariez că mâine veți respinge teama și veți alege speranța”, a spus Obama.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response