NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

11 persoane au fost reținute, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu estimat la 4,5 milioane de lei

11 persoane au fost reținute de polițiști, sub suspiciunea de evaziune fiscală și spălare de bani, ei fiind bănuiți că ar fi creat un prejudiciu de 4,5 milioane de lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

Miercuri, au avut loc 13 percheziţii, în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti. Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi au dispus măsura reţinerii faţă de 11 persoane bănuite că ar fi provocat un prejudiciu de 4,5 milioane lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspecții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

În perioada 2010 – 2011, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi în Bucureşti ar fi fost implicati într-un circuit evazionist şi de spălare a banilor prin înregistrarea de operaţiuni fictive şi prin transferarea unor sume de bani urmate de retragerea acestora.

IPJ Călărași precizează că persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii şi servicii. Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 4,5 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor se ridică la 25 de milioane de lei.

Pe timpul cercetărilor, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor suspecţilor în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response