Google da afara 12.000 de oameni

Compania americana Alphabet (Google) a anuntat ca isi reduce personalul cu circa 12.000 de angajati, adica renunta la 6,4 la suta din numarul total.

Angajatii din SUA care sunt pusi pe liber au primit deja un email in acest sens, a anuntat Sundar Pichai, CEO al Google si Alphabet. In alte tari, procesul de comunicare catre salariaţi va mai dura, pentru a se face adaptarea la legile si practicile locale. Angajatii disponibilizati in SUA primesc plati compensatorii si asigurare medicala timp de sase luni.

Sundar Pichai, seful Alphabet din 2019, a explicat ca isi asuma intreaga responsabilitate pentru decizia de a face concedieri.

In 2020 si 2021, Alphabet (Google) a facut nenumarate angajari, insa acum “realitatea e alta”, spune Pichai. Costurile companiei trebuie reajustate, iar personalul directionat catre zonele mai importante, cum este Inteligenta Artificiala.  De altfel, Alphabet a anuntat ca se pregateste pentru lansarea de experiente noi pentru utilizatori, dezvoltatori si firme si a menţionat inteligenta artificiala drept o mare oportunitate pentru produsele sale.

Actiunile companiei au urcat pe bursa cu 4 la suta, imediat dupa anuntul privind restructurarea. In ultimele 12 luni, actiunile Alphabet au inregistrat o scadere de 30 la suta.

Val de concedieri in companiile de tehnologie

Microsoft, Twitter, Amazon, Meta (Facebook)  au anuntat deja ca renunta la o parte din angajati. Sectorul tehnologiei informatice e intr-o recalibrare de proportii. Dupa boom-ul din anii pandemiei, cand lockdown-ul le-a adus castiguri importante si au facut angajari masive, marile firme de tehnologie sunt acum nevoite sa se redimensioneze.

Mira

Observarea tendinței din sectorul tehnologiei, unde Google se aliniază unor giganți precum Microsoft și Amazon în a face ajustări organizatorice drastice, ne oferă o lecție valoroasă despre natura dinamică și imprevizibilă a pieței. Aceasta arată că, în ciuda succesului aparent și a expansiunii rapide, stabilitatea economică necesită deseori decizii nepopulare, dar necesare pentru a asigura viabilitatea pe termen lung. Din perspectiva angajaților și a celor afectați, este un moment de introspecție și adaptabilitate, fiind esențial să ne pregătim constant pentru schimbări, să ne dezvoltăm competențe diverse și să rămânem rezilienți în fața incertitudinii. În final, ne putem întreba cum să transformăm provocările în oportunități, folosindu-ne de resursele și abilitățile dobândite pentru a inova și a prospera într-o lume aflată în continuă transformare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *