La 93 de ani, astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă

Celebrul astronaut american Buzz Aldrin a dorit să își sărbătorească împlinirea a 93 de ani cu o petrecere specială. Astfel, al doilea om care a călcat pe supărafața Lunii a decis să se căsătorească, pentru a patra oară. Aleasa inimii sale este românca Anca Faur. Buzz Aldrin şi Anca Faur sunt împreună de mai mulţi ani. Faimosul astronaut mai are trei căsătorii la activ.

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Amstrong, care a păşit pe Lună în iulie 1969. Buzz Aldrin fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul misiunii desfăşurate în perioada 16 şi 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong.

După decesele lui Neil Armstrong în 2012 şi Michael Collins în 2021, Buzz Aldrin este ultimul supravieţuitor al echipajului navetei Apollo 11. Absolvent al Academiei West Point şi doctor în astronautică la M.I.T., Buzz Aldrin a fost şi pilot pentru Forţele Aeriene Americane, participând la 66 misiuni de luptă în timpul Războiului din Coreea.

Vezi si:  Shakira aruncă bomba cu un nou videoclip

Doctor în chimie şi o foarte apreciată cercetătoare stabilită de mulţi ani peste Ocean, Anca Faur lucrează de aproape 21 de ani manager de proiecte la Los Angeles pentru Johnson Matthey, o companie multinaţională britanică specializată în produse chimice. Trebuie spus că tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo.

Originară din Deva, Anca Faur a absolvit în 1983 Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983. Anca Faur şi-a luat în 1996 doctoratul la Universitatea din Pittsburgh.

Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, un apreciat cercetător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *