Cum sa pacalim timpul – trucuri pentru mentinerea tineretii

Nimeni nu a reusit sa gaseasca elixirul tineretii vesnice, insa exista diverse activitati si stiluri de viata care ne pot ajuta sa pacalim ceasul biologic si sa incetinim procesul de imbatranire.

Starea corpului nostru depinde enorm de tonusul psihic. Oamenii deprimati si posomorati intotdeauna arata cu cativa ani in plus fata de varsta reala. In schimb, cei care stiu sa se bucure de fiecare clipa si de orice fleac din viata lor, au un aer mai juvenil. Si nu in ultimul rand, persoanele negative si mereu suparate se imbolnavesc mai des.

Specialistii in calitatea vietii din Statele Unite au ajuns la concluzia ca sunt 5 elemente principale care ne ajuta sa “pacalim” timpul.

  1. Petreceti timp cu prietenii – Prietenii sunt buni pentru suflet. Timpul petrecut alaturi de alti oameni ar putea avea un efect mai mare asupra duratei vietii decat alti factori.
  2. Faceti ceva creativ – daca ne exploram latura artistica, putem fi mai fericiti, putem gandi mai clar si putem avea o viata de calitate mai buna, spun cercetatorii americani. Studiile au aratat ca cei care au ca hobby pictura, cantatul sau dansul sunt mai sociabili si mai fericiti.
  3. Sfat pentru doamne: nu va machiati strident. Intotdeauna, fardul in exces adauga ani, iar dupa o anumita varsta, la a doua tinerete, machiajul exagerat imbatraneste cu cel putin 10 ani.
  4. Faceti sport – nu trebuie sa ne fortam corpul sa facem efort fizic mare. Miscarile de intretinere, plimbarile, gradinaritul, putina gimnastica zilnic – toate acestea ne ajuta sa ne pastram in forma, iar o persoana in forma are intotdeauna un aer tineresc.
  5. Folositi creme de protectie solara – expunerea la soare in exces imbatraneste pielea, iar tenul se rideaza.
Vezi si:  A fost descoperita o opera majora a lui Isaac Newton

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *