Walt Disney Co se restructureaza din temelii

Celebra corporatie a anuntat un program de reorganizare ampla, care prevede, intre altele, 7000 de concedieri, adica 3,6 la suta din forta de munca.

Walt Disney Co spera ca prin cele 7000 de concedieri sa faca economii de massive. Suma-tinta de economii este de 5,5 miliarde dolari. De asemenea, noul CEO, Bob Iger, vrea sa faca platforma de streaming a Disney mai profitabila.

Imediat dupa anuntul restructurarii, actiunile Disney au crescut cu 4,7 la suta, ajungand la 117,22 dolari. Planul de reorganizare are drept tinta si readucerea directorilor de creatie in prim plan. Corporatia Disney va fi alcatuita din 3 segmente: o unitate de diverstiment, care va cuprinde film, televiziune si streaming; o unitate de sport ESPN si diviza de parcuri si produse Disney.

“Aceasta reorganizare va avea drept rezultat o abordare operationala mai eficienta din punct de vedere costuri. Suntem hotarati sa fim eficienti, mai ales in acest context plin de provocari” – a spus Iger.

Vezi si:  O importanta agentie europeana recomanda Ungaria pentru investitii

Suma preconizata a fi economisita de Disney provine din taierea cheltuielilor administrative  si generale si a altor costuri operationale (2,5 miliarde) iar restul din concedieri si reducerea continutului fara legatura cu sportul.

Disney se alatura astfel companiilor media Warner Bros Discovery Inc si Netflix, care au facut si ele restructurari si concedieri, pe fondul scaderii numarului de abonati. Iger a precizat ca serviciul de streaming va fi prioritar.  Nu e prima data cand Iger e la conducerea corporatiei Disney. In mandatul anterior, el a facut achizitii importante – 21st Century Fox – si a lansat platforma de streaming Disney Plus.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *