A inceput numaratoarea inversa pentr selectia nationala Eurovision. Finala are loc sambata, 11 februarie, incepand cu ora 21. Atunci vom afla piesa castigatoare care va reprezenta România in marea finala Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool.

Noutatile regulamentului sunt ca publicul poate vota piesa muzicala favorita prin apel telefonic – tarif normal – sau online. Votul poate avea loc fie pe durata interpretarii fiecarei piese, fie la finalul show-ului, cand va avea loc o recapitulare a compozitiilor aflate in concurs. Pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numarul de telefon afisat pe ecran, pe durata interpretarii melodiei. Dupa apelarea numarului, robotul transmite mesajul „votat”! si, automat, votul se aloca piesei respective.

Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: http://www.eurovision.tvr.ro,  unde doritorii trebuie sa parcurga următoarele etape: logare, apoi „click” pe butonul “Votează”, dedicat concurentului preferat. Conform Regulamentului competitiei ESC 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretarii piesei de catre fiecare artist, din momentul „START VOT” si pana la momentul „STOP VOT”, sau in timpul recapitularii interpretarilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesa, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese. Finalistii Selectiei Nationale vor intra pe scena in ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorti:

 

  1. Deiona, „Call on me”
  2. Andrada Popa, „No time for me”
  3. Ocean Drive, „Take you home”
  4. Amia, „Puppet”
  5. Andrei Duțu, „Statues”
  6. Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”
  7. Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”
  8. Aledaida, „Bla Bla Bla”
  9. Adriana Moraru, „Faralaes”
  10. Maryliss, „Hai vino”
  11. JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”
  12. Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”
Citeste si:  Jack Nicholson ar avea dementa senila, s-a rupt complet de lume

MB

Selecția Națională Eurovision din acest an aduce un suflu nou prin implicarea masivă a publicului în alegerea finalistului, fapt ce subliniază importanța opiniei colective. Pornind de la această inovație, se poate observa cum democratizarea votului, fie el online sau prin apel telefonic, aduce un sentiment de apartenență și responsabilitate în rândul spectatorilor. Experiența participării active la un astfel de eveniment nu doar că intensifică entuziasmul pentru competiție, dar educă și despre importanța fiecărui vot, chiar și dincolo de contextul artistic. În viața de zi cu zi, acest exemplu poate încuraja individul să participe mai des în luarea deciziilor importante, evidențiind faptul că fiecare opinie contează și contribuie la formarea unui rezultat final satisfăcător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *