Actrita Viola Davis a luat premiul Grammy

Viola Davis intra astfel in galeria de elita EGOT – avand la activ cate un premiu Emmy, Grammy, Oscar si Tony.

Actrita americana, in varsta de 57 de ani, este a treia femeie de culoare care obtine palmaresul EGOT si a 18-a din istorie. “I got EGOT” –  a spus Viola Davis pe scena. Ea a fost rasplatita cu premiul Grammy pentru cea mai buna carte audio, cea mai buna naratiune si inregistrare a unei povestiri. Cartea scrisa de ea se numeste “Finding Me” si este autobiografica.

In 2015, Viola Davis a obtinut premiul Emmy pentru seria TV   „How To Get Away with Murder,” in 2017 a luat Oscarul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in “Fences” si are doua premii Tony pentru “Fences” si „King Hedley II.”

Alti artisti din galeria EGOT sunt Jennifer Hudson, Rita Moreno, Audrey Hepburn si Whoopi Goldberg. “Am scris aceasta carte in onoarea acelei Viola in varsta de 6 ani, in semn de admiratie fata de viata ei, fata de bucuria de a trai, fata de traumele ei, fata de tot” –  a spus actrita la decernarea premiilor Grammy.

Vezi si:  "Anatomie d'une chute" a luat Palme d'Or

Alti castigatori ai premiului Grammy la categoria cea mai buna carte audio sunt Michelle Obama si fostii presedinti Barack Obama, Bill Clinton si Jimmy Carter.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *