Ciolacu: rotatia la guvernare va avea loc la momentul oportun

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca rotatia la guvernare va avea loc atunci cand va fi momentul oportun, iar acest lucru il va decide coalitia.

PSD nu pare neaparat foarte dornic sa-si asume rolul de prim-plan, prin preluarea functiei de premier, probabil pentru ca acest lucru ar insemna erodarea popularitatii, iar alegerile se apropie cu pasi repezi.

“Rotatia va avea loc cand stabileste coalitia, cand este momentul cel mai oportun pentru Romania si pentru Guvern si pentru Parlament. Rotaţia intre prim-ministri se face in momentul in care toate lucrurile sunt asezate si discutate. Daca este oportun sa fie mai devreme de 25 mai, o sa fie mai devreme, daca este oportun sa fie cu o saptamana – doua după 25, vom vedea” – a spus Marcel Ciolacu. El a precizat ca la rotatie va fi si o remaniere guvernamentala.

PSD lucreaza la un nou program de guvernare

Presedintele Camerei Deputatilor a declarat si ca social democratii lucrează la un nou program de guvernare care va fi supus aprobarii in coalitie, mentionand ca PSD nu va veni cu noi taxe, ci doreste un mediu de afaceri egal pentru toata lumea. Ciolacu spune ca PSD va merge cu un program de guvernare in coalitie, pentru ca trebuie asumat in comun, nu este doar programul de guvernare al PSD. Intrebat daca PSD are in vedere masura reducerii TVA la alimentele de baza, Ciolacu a spus ca este insuficienta. “In acest moment, echipele de lucru incearca sa gaseasca cea mai buna solutie pentru ca preturile la alimente reprezinta componenta cea mai mare din inflatie. Si ne-am asumat sa terminam acest an cu inflatia de o singura cifra si atunci o sa venim cu solutii pentru a diminua inflatia. E o măsură insuficienta doar micsorarea TVA, s-a mai facut acest lucru in Romania si intr-o luna de zile s-a revenit la preturi, cred ca nu vrem sa ne pacalim” – a afirmat liderul PSD.

Vezi si:  Ziua Culturii Naționale - 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *